The Kiss ku Rodin

Naon ari cinta?

Cinta, naha asih batur atanapi keur dipikacinta, ngajadikeun urang ngarasa disambungkeun, aman, lengkep, dipupuk, percanten, hening, hirup, kreatif, empowered tur gembleng. Geus diideuan penyair, musisi, seniman, sastrawan jeung theologians réwuan taun. Tapi naon anu cinta?

Éta gaya emosi paling dasar dina urang sakabeh. Na sabalikna nyaeta sieun, nu nembongkeun up di loba bentuk kayaning amarah, ambek-ambekan, jealousy, depresi, kahariwang jeung saterusna.

Pikeun manggihan deui cinta, bener mantuan uninga yen kahayang seksual na cinta, dina rasa beungkeutan, dihasilkeun ku dua misah, tapi numbu sistem dina uteuk. Urang bisa ngarasa kabeungkeut babaturan tapi teu boga kahayang seksual pikeun anjeunna atanapi nya. Urang bisa boga kahayang seksual keur batur tanpa rarasaan kabeungkeut. A kasaimbangan sehat duanana kahayang jeung beungkeutan anu jadi dadasar pangalusna pikeun jangka panjang, senang, hubungan seksual. Duanana nyaéta ganjaran alam.

ganjaran Pengetahuan Alam atanapi primér téh dahareun, cai, baham, hubungan asih na novelty. Aranjeunna hayu urang salamet tur mekar. The néangan sahiji ganjaran ieu ngainduksi ku kahayang atawa napsu liwat dopamin neurochemical. ganjaran Pengetahuan Alam masihan urang rarasaan hiji tina pelesir nalika dahar, nginum, procreating, sarta keur dipupuk. parasaan pleasurable sapertos nguatkeun kabiasaan supados urang hoyong ngulang deui. Nyeri sacara umum, utamana lamun berkepanjangan, nyimpen urang pareum. Maksudna kumaha urang diajar. Unggal paripolah ieu anu diperlukeun pikeun survival spésiésna.

Pornografi exploits napsu urang keur kahayang seksual, utamana dina rumaja, tanpa supplying touch beungkeutan na cinta. Consuming loba porno internét ngaliwatan hiji periode waktu bisa ngakibatkeun depresi malah mikaresep pisan di sababaraha urang. Diajar kumaha carana cinta sustainably nyaeta krusial mun wellbeing jangka panjang urang.

Di dieu téh pituduh gancang jeung gampang kana pamahaman fungsi tina neurochemicals utama anu nyieun urang ngarasa cinta. Inget ciuman heula anjeun?

Cinta Salaku beungkeutan >>

Nyitak Friendly, PDF & Email