2 Huluna ku ucapan gelembung 2017 June

Filosofi kami on Kaséhatan Sanggama

falsafah urang dina kaséhatan seksual nyaéta ngadamel panilitian pang anyarna ngeunaan naon anu ngabantosan sareng ngahambat kasihatan séksual anu tiasa diaksés ku pamirsa anu lega sahingga sadayana tiasa ningkatkeun kahirupan cinta dirina. Éta dumasar kana watesan Organisasi Kaséhatan Dunya ngeunaan kaséhatan séks:

"... kaayaan fisik, émosi, mental na sosial ogé-mahluk dina hubungan seksualitas; teu saukur henteuna kasakit, disfungsi atanapi infirmity. kaséhatan seksual merlukeun pendekatan positif jeung hormat ka seksualitas sarta hubungan seksual, kitu ogé kamungkinan ngabogaan pangalaman seksual pleasurable tur aman, bebas tina paksaan, diskriminasi jeung kekerasan. Pikeun kaséhatan seksual bisa attained tur dijaga, hak seksual sadaya jalma kudu dimangfaatkeun, ditangtayungan jeung kaeusi ". (WHO, 2006a)

Sistem hadiah otak urang mekar pikeun ngajurung urang kana hadiah alami sapertos tuangeun, beungkeutan sareng jinis pikeun ngamajukeun salamet urang. Kiwari, téknologi parantos ngahasilkeun vérsi 'supernormal' tina éta ganjaran alami dina bentuk junk food, média sosial sareng pornografi internét. Otak urang henteu acan mekar pikeun ngatasi overstimulasi anu disababkeun ieu. Masarakat ngalaman wabah gangguan tingkah laku sareng kecanduan anu ngancam kasihatan, pamekaran sareng kabahagiaan urang.

Perusahaan internét multi-milyar dolar, khususna industri porno, nganggo "téhnik desain pérsuasi" anu dikembangkeun di universitas Stanford 20 taun ka pengker. Téhnik ieu, diwangun kana aplikasi sareng halaman wéb, didesain khusus pikeun ngarobih pamikiran sareng tingkah laku urang. Aplikasi sapertos Instagram, WhatsApp, TikTok, Facebook, sareng halaman wéb sapertos Pornhub, YouTube jsb sadayana nganggo éta. Éta dumasarkeun kana neurosains, psikologi sareng élmu sosial paling canggih pikeun nargétkeun kahoyong teu sadar urang sareng ngarangsang idham teu sadar dina sistem hadiah otak pikeun langkung seueur. Ieu sababna The Reward Foundation ngajarkeun jalma ngeunaan sistem ganjaran otak. Ku cara éta pangguna tiasa ngartos ti mana kekarepanna asalna sareng gaduh kasempetan tarung pikeun nolak sifat adiktif produk ieu.

kabiasaan seksual masalah mindeng gawe ti 2 perkara: a otak nu geus ruksak ku leuwih-gairah jeung stress, sarta ti jahiliah ngeunaan naon a tingkat sehat stimulasi anu. Prosés kecanduan mangaruhan struktur otak, fungsionalitas sarta pembuatan kaputusan. Ieu hususna hal kalawan barudak jeung rumaja dina mimiti lalampahan maranéhanana nuju kematangan seksual. Éta panggung nalika aranjeunna dina maranéhanana paling rentan ka kamungkinan ngembang masalah kaséhatan mental sarta addictions.

Asa atos caket. Konsép 'neuroplasticity', kamampuan otak pikeun adaptasi sareng lingkungan, hartosna yén uteuk tiasa nyageurkeun nyalira nalika urang miceun setrésor. Kami nyayogikeun inpormasi ngeunaan résiko kana kaséhatan méntal sareng fisik, pencapaian, kriminalitas sareng hubungan ogé inpormasi ngeunaan ngawangun katahanan pikeun setrés sareng kecanduan sareng laporan ngeunaan manpaat lirén. Henteu diperyogikeun élmu sateuacanna.

Naha?

Dua belas taun ka pengker saatos sumpingna broadband, atanapi internét gancang-gancang, lalaki ngamimitian ngahubungi batur sapagawean urang Amérika, Gary Wilson milari bantosan. Anjeunna nyumbang kana halaman wéb anu ngajelaskeun élmu anu nyababkeun kelamin sareng kecanduan. Nu datang, seueur diantarana ngadopsi internét broadband mimiti, ngalaporkeun kumaha aranjeunna mimiti leungit kendali nonton porno internét sanaos henteu aya masalah sapertos DVD DVD atanapi majalah erotis. Éta ngagaduhan pangaruh négatip dina hubungan, padamelan sareng kaséhatan aranjeunna. Pornografi 'Internét' kumaha waé béntenna sareng Playboy sarta kawas.

Saatos nalungtik deui, Gary nyetél halaman wéb anyar, www.yourbrainonporn.com, pikeun nyayogikeun aksés kana bukti ilmiah anu ngajelaskeun kamajuan anyar ieu sareng carita ti jalma-jalma anu parantos ékspérimén sareng lirén porno. Obrolan informatif sareng lucu na dina acara Glasgow TEDx anu munggaran "Tembok percobaan porno"Kiwari geus miboga leuwih 13.7 juta pintonan dina YouTube jeung geus ditarjamahkeun jadi jauh, kana basa 18. Dugi ka tanggal, tulak panalungtikan neurological 54 parantos mastikeun pamanggihan awal Gary. Obrolan TEDx parantos ngabantosan rébuan jalma pikeun terang yén masalah kaséhatan méntal sareng fisikna sareng kuciwa hubungan tiasa aya hubunganana sareng kabiasaan pornografi internét na. Pangguna ogé bersyukur pikeun sumberdaya pamulihan online gratis anu disebatkeun didinya kusabab bantosan anu sayogi sareng anonimitas anu disayogikeun. Sababaraha urang peryogi jasa ahli kasihatan salaku tambahan pikeun cageur kaséhatan seksual sareng karaharjaan.

Kami hoyong janten bagian tina solusi ogé pikeun masalah anu muncul di masarakat ieu. Pikeun tujuan éta, kami nyetél amal Reward Foundation dina 2014. Digabungkeun sareng panilitian urang sorangan sareng bahan ajar anu luas, kami ngaharepkeun ngadidik masarakat umum ogé para profesional ngeunaan pangaruh streaming gratis, pornografi internét anu sayogi dina jam 24 jam sapoé. Tujuanna sanés ngalarang pornografi tapi nyababkeun jalma-jalma sadar kana kanyataan sahingga aranjeunna tiasa nyandak pilihan 'diinformasikeun' ngeunaan panggunaanana sareng dimana kéngingkeun bantosan upami diperyogikeun. Tukang nyieun kawijakan, kolot, guru sareng propésional anu sanés anu aya hubunganana sareng nonoman ngagaduhan tanggung jawab khusus pikeun diajar ngeunaan pangaruhna. 

Keur naon urang ngalakukeun?

  • Bébas ramatloka, artikel warta nu biasa na apdet on Twitter
  • Rencana pelajaran gratis pikeun sakola
  • Pitunjuk Kolot Bébas pikeun Internet Porography
  • Bengkel latihan pikeun para ahli anu diakréditasi ku Royal College of General Praktisi
  • Kampanye pikeun atikan séks sarta hubungan dumasar-uteuk di sakola
  • Kampanye pikeun pamaréntah di panjuru dunya pikeun ngahasilkeun panerapan verifikasi umur pikeun pornografi

Sadaya karya urang anu dumasar kana kamajuan panganyarna dina neurosains jeung panalungtikan élmu sosial. Luhureun sadaya urang neangan sangkan eta praktis dina aplikasi, fun pikeun neuleuman jeung diideuan ku praktek best of clinicians jeung guru di sakuliah dunya. 
Urang teu nawiskeun terapi tapi urang ngalakukeun panyadia ladenan plang anu ngalakukeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email