2 Huluna ku ucapan gelembung 2017 June

Filosofi kami on Kaséhatan Sanggama

falsafah urang dina kaséhatan seksual nyaeta nyieun panalungtikan panganyarna ngeunaan naon ngabantuan sarta hinders kaséhatan seksual diaksés ka panongton lega sangkan dulur bisa ngaronjatkeun sarta hirup cinta nya. Hal ieu dumasar kana harti di Kaséhatan Organisasi urang Dunya ngeunaan kaséhatan seksual:

"... kaayaan fisik, émosi, mental na sosial ogé-mahluk dina hubungan seksualitas; teu saukur henteuna kasakit, disfungsi atanapi infirmity. kaséhatan seksual merlukeun pendekatan positif jeung hormat ka seksualitas sarta hubungan seksual, kitu ogé kamungkinan ngabogaan pangalaman seksual pleasurable tur aman, bebas tina paksaan, diskriminasi jeung kekerasan. Pikeun kaséhatan seksual bisa attained tur dijaga, hak seksual sadaya jalma kudu dimangfaatkeun, ditangtayungan jeung kaeusi ". (WHO, 2006a)

Sistim ganjaran otak urang ngalobaan ngajalankeun kami keur ganjaran alam kayaning dahareun, beungkeutan na kelamin pikeun ngamajukeun survival urang. Kiwari, teknologi geus dihasilkeun versi 'supernormal' jalma ganjaran alam dina bentuk junk dahareun, média sosial sarta pornografi internét. brains kami teu ngalobaan Cope jeung overstimulation ieu geus ngabalukarkeun. Masarakat geus ngalaman hiji wabah tina gangguan behaviourial na addictions anu ngancem kaséhatan urang, ngembangkeun jeung kabagjaan.

pausahaan dollar internét multi miliar, utamana industri porno, nganggo "téhnik design Cipanas" dikembangkeun di Stanford universitas 20 sababaraha taun ka pengker. Téhnik ieu, diwangun kana aktip sarta website, anu dirancang husus pikeun ngarobah pamikiran jeung kabiasaan urang. Aplikasi kawas Instagram, WhatsApp, Facebook, sarta situs web kayaning Pornhub, YouTube jsb kabeh make eta. Éta téh dumasar kana hasil panalungtikan neurosains, psikologi jeung elmu sosial paling canggih nepi ka tujuan kahayang pingsan urang na merangsang cravings pingsan di sistem ganjaran otak urang keur leuwih. Ieu naha pahala Yayasan ngajarkeun urang ngeunaan Sistim ganjaran otak urang. Yén pamaké jalan tiasa ngartos mana cravings maranéhanana anu datang ti na boga kasempetan tarung of resisting alam adiktif produk ieu.

kabiasaan seksual masalah mindeng gawe ti 2 perkara: a otak nu geus ruksak ku leuwih-gairah jeung stress, sarta ti jahiliah ngeunaan naon a tingkat sehat stimulasi anu. Prosés kecanduan mangaruhan struktur otak, fungsionalitas sarta pembuatan kaputusan. Ieu hususna hal kalawan barudak jeung rumaja dina mimiti lalampahan maranéhanana nuju kematangan seksual. Éta panggung nalika aranjeunna dina maranéhanana paling rentan ka kamungkinan ngembang masalah kaséhatan mental sarta addictions.

Asa di leungeun. Konsep 'neuroplasticity', pangabisa otak urang beradaptasi ka lingkungan, hartina otak tiasa dudung sorangan lamun urang piceun stressor a. Urang nyadiakeun émbaran ngeunaan resiko mun mental sarta fisik kaséhatan, attainment, criminality sarta hubungan ogé informasi ngeunaan ngawangun resilience ka stress sarta kecanduan sapanjang kalayan laporan kana mangpaat quitting porno. Taya prior knowledge of elmu anu diperlukeun.

Naha?

Sapuluh taun ka pengker sanggeus datangna broadband, atawa speed tinggi internét, lalaki dimimitian ngahubungan batur sapagawean urang Amérika Gary Wilson pilari pitulung. Anjeunna nyumbang ka ramatloka nu dipedar elmu tukangeun kelamin na kecanduan. Sémah, loba di antarana mimiti adopters internet broadband, dilaporkeun kumaha maranéhna sempet mimiti leungit kontrol porno internét maranéhna ningali sanajan euweuh masalah sapertos kalawan DVD atawa majalah érotis. Ieu ngabogaan éfék négatif dina hubungan maranéhanana, karya jeung kaséhatan. pornografi 'Internet' éta kumaha bae béda ti Playboy sarta kawas.

Sanggeus nalungtik eta deui, Gary nyetél ramatloka anyar, www.yourbrainonporn.com, nyadiakeun aksés ka bukti ilmiah dijelaskeun ngembangkeun anyar ieu jeung ka carita ti jalma anu kungsi experimented kalawan quitting porno. Obrolan informatif jeung lucu na di hareup kantos acara Glasgow TEDx "Tembok percobaan porno"Kiwari geus miboga leuwih 10 juta pintonan dina YouTube jeung geus ditarjamahkeun jadi jauh, kana basa 18. Dugi ka tanggal, tulak panalungtikan neurological 39 geus dikonfirmasi papanggihan mimiti Gary urang. The TEDx Obrolan geus mantuan rébuan jalma ngakuan yén masalah kaséhatan mental sarta fisik maranéhanana sarta disappointments Hubungan bisa jadi patali jeung watek pornografi internét maranéhanana. Pamaké oge bersyukur pikeun sumber recovery énsiklopédia bébas online disebutkeun aya lantaran anu pitulung sadia tur anonymity disadiakeun. Sababaraha urang kudu di layanan professional Podomoro salian cageur kaséhatan seksual na wellbeing.

Simkuring hayang janten bagian tina solusi teuing masalah masarakat-lega munculna ieu. Ka tungtung éta, urang nyetél The Yayasan ganjaran zakat dina 2014. Digabungkeun jeung hasil panalungtikan tur ngajar éksténsif urang sorangan bahan, urang miharep ngadidik masyarakat buron ogé profésional ngeunaan dampak streaming bébas, pornografi internét sadia on jam ketok 24 sapoé. Tujuan mangrupakeun teu larangan pornografi tapi sangkan urang sadar fakta ambéh maranéhanana bisa nyieun 'informed' pilihan ngeunaan pamakéan maranéhanana jeung dimana meunang pitulung lamun diperlukeun. makers Sarat jeung Kaayaan, bapa, guru jeung professional séjén kaayaan rumaja boga tanggung jawab husus pikeun ngalenyepan dampak na.

Keur naon urang ngalakukeun?

  • Bébas ramatloka, artikel warta nu biasa na apdet on Twitter
  • Presentasi, bengkel sarta seminar on:
    • Pornografi kasadaran cilaka di sakola, akademi jeung universitas
    • layar 24-jam gancang / detox digital
    • Hidayah for geus kolot
    • Palatihan pikeun professional
  • Kampanye pikeun atikan séks sarta hubungan dumasar-uteuk di sakola

Sadaya karya urang anu dumasar kana kamajuan panganyarna dina neurosains jeung panalungtikan élmu sosial. Luhureun sadaya urang neangan sangkan eta praktis dina aplikasi, fun pikeun neuleuman jeung diideuan ku praktek best of clinicians jeung guru di sakuliah dunya.
Urang teu nawiskeun terapi tapi urang ngalakukeun panyadia ladenan plang anu ngalakukeun.

Nyitak Friendly, PDF & Email