Sexting handapeun UU Inggris, Wales sareng Irlandia Kalér

"Sexting" sanés istilah anu sah, tapi dianggo ku para akademisi sareng wartawan. Nanging, éta tiasa ngagaduhan épéktipsi hukum anu parah pikeun anu kalibet, khususna murangkalih, anu ningali éta henteu sapertos anu nyababkeun. Pulisi ngagaduhan aranjeunna ngalampahkeun sababaraha katetepan hukum kriminal anu pikeun ngecas kaliru. Tingali bagan di luhur pikeun sababaraha conto. panalungtikan nunjukeun yén panggunaan pornografi teratur nyorong sexting sareng cyberbullying, khususna di budak lalaki.

Antawis taun 2016 sareng 2019, langkung ti 6,000 murangkalih di handapeun 14 diteliti ku pulisi pikeun ngalanggar sexting, kalebet langkung ti 300 umur sakola dasar. Ieu artikel dina koran Guardian nyorot sababaraha masalah.

Komunikasi Komunikasi 2003 dilarapkeun ka Inggris. Nanging, nyinggung anu aya hubunganana sareng sexting bakal dituntut di handapeun panerapan anu béda di Inggris, Wales sareng Irlandia Kalér sareng Skotlandia. Ngahasilkeun, gaduh sareng nyebarkeun gambar henteu sopan barudak (jalma di handapeun 18 taun) nganggo atanapi tanpa idin nya, prinsipna, haram dina hukum. Tingali di luhur pikeun hukum hukum kriminal anu sering dianggo.

Ngabogaan atawa ngumpulkeun poto sexting atawa video dina telepon atawa komputer

Upami anjeun, atanapi batur anu anjeun terang, ngagaduhan gambar atanapi pidéo anu henteu sopan dina umur 18 taun, anjeunna sacara teknis bakal ngagaduhan gambar anu teu sopan anak sanajan aranjeunna umur anu sami. Ieu ngalawan seksi 160 ti Kaadilan kriminal Act 1988 sarta bagian 1 tina Perlindungan Anak Act 1978. Layanan Penuntut Mahkota ngan ukur bakal neraskeun sidang dina kasus dimana aranjeunna nganggap yén éta kanggo kapentingan umum ngalakukeunana. Aranjeunna badé ngémutan umur sareng sipat hubungan pihak-pihak anu terlibat. Upami gambarna dipasang sacara online tanpa ijab kabul sareng maksud pikeun ngina atanapi nyababkeun marabahaya, éta dianggap 'dendam porno' sareng bakal didakwa dina kaayaan Undang-Undang Kaadilan Pidana 2015 Bagéan 33. Tempo Ieuh pikeun pitunjuk ngeunaan pendakwa di Inggris sareng Wales.

Ngirim sexting poto atawa video

Upami anak anjeun sahandapeun 18 taun sareng anjeunna ngirimkeun, unggah atanapi neraskeun gambar atanapi pidéo anu henteu sopan ka babaturan atanapi kabogoh / kabogohna, ieu sacara dasarna ogé bakal ngalanggar bagian 1 UU Perlindungan Barudak 1978. Sanajan aranjeunna poto na atanapi dirina, kabiasaan sacara teknis kieu janten 'nyebarkeun' gambar budak leutik.

Ieu hiji anu saé Lengkah ku Lengkah Pitunjuk pikeun Sexting ku Puseur Hukum Kaadilan Pemuda. Numutkeun ieu Makalah Pondok Pulisi Pulisi, "Pamuda ngaluarkeun imajinasi seksual tiasa dibanding tina konténual pikeun ngalaksanakeun eksploitasi. Sexting konsénsual kurang narik perhatian pulisi. Penyiasatan kriminal sareng pendakwa pikeun nyiksa gambar anu didaptarkeun dina pengarahan ieu bakal cocog di ayana fitur anu nganyenyerkeun sapertos eksploitasi, paksaan, kauntungan motif atanapi dewasa salaku palaku sapertos ieu bakal nyababkeun Pelanggaran Sanggama Anak (CSA). "

Bahaya pikeun Pakasaban

Anu jadi perhatian nyata nyaéta sanajan ngan ukur diwawancara ku pulisi bakal nyababkeun jalma ngora anu dirékam dina Pangkalan Data Nasional Polda. Fakta ieu tiasa muncul dina cek pagawean dina tahap anu enggal upami jalmi kedah ngalamar kanggo panyingkepan ditingkatkeun. Éta ogé bakal parios cek pikeun pagawéan sacara sukarela kalayan jalma anu rentan, barudak atanapi manula.

Awas ka kolot!

Pulisi Kent ogé parantos nyatakeun yén aranjeunna ningal ngecas indung salaku jalma anu tanggung jawab sareng kontrak pikeun smartphone anu ngintunkeun poto / pidéo anu nyinggung.

Ieu panduan umum pikeun hukum jeung henteu mangrupakeun nasihat légal.

Nyitak Friendly, PDF & Email