Pixabay tawanan-296515_640

offenders seksual & porno

adminaccount888 Bérita paling énggal

Ulikan Anyar - "Pornografi Paké ku Offenders Sex di Waktu Dewan Bojonggambir: Characterization na Predictors"

abstrak

Tujuan pangajaran ieu mun characterize sarta ngaduga konsumsi pornografi offenders kelamin 'dina waktu nu ngalanggar indéks. Pamilon éta 146 offenders kelamin jalu incarcerated dina ngadegna panjara Portugis. A wawancara semi-terstruktur jeung Implengan angkét Wilson Sex [WSQF] anu dikaluarkeun. Bari keur sababaraha pornografi individu teu némbongan maén peran dina nyinggung maranéhna, aya batur anu pamakéan berkepanjangan ngarah ka fantasies kelamin beuki nyorong pikeun enact eusi visualized. Salaku pornografi teu boga épék sami dina sadaya jalma, pajabat manajemén kedah nanggung ieu dina pikiran nalika tailoring program perlakuan husus.

EXCERPTS FROM sawala bagian

Ku kituna, pikeun maranéhanana individu, pornografi miboga éfék udar, nyieun eta hoyong nyobian kaluar paripolah jalma. Ieu tina pentingna, saprak 45% dipaké pornografi anu diulas kapaksa kelamin na 10% nu kaasup barudak sahanteuna sakali dina waktu nu ngalanggar indéks. Nembongan yen pikeun sababaraha individu kalawan ciri husus maké pornografi bisa mantuan disinhibit kahayang seksual maranéhanana. Teu subjek panalungtikan ieu assess naon eta ciri éta, tapi ieu panalungtikan kaliwat geus delved on masalah ieu (misalna Seto et al., 2001) ...

Tungtungna, urang diuji kamampuh duga umur di indéks ngalanggar, status kakawinan, nyiksa zat, sajarah ngeunaan nyinggung telenges, sarta frékuénsi fantasies seksual (éksplorasi, intim, BDSM na seduction) dina likelihood hiji palaku kelamin ieu ngagunakeun pornografi wanoh tina ngalanggar indéks. Model urang ditampilkeun sensitipitas lumrah, spésifisitas tinggi jeung kamampuhna discriminant tinggi ngeunaan klasifikasi pamilon dina grup pamaké pornografi jeung non-pamaké ...

predictors signifikan

Hijina predictors signifikan, kumaha oge, nya WSFQ nu fantasies seksual. Gaduhan fantasies tina hiji alam éksplorasi sarta kalawan tindakan ngajadikeun babu / téma sadomasochistic ngaronjat likelihood tina hiji palaku sanggeus dipaké pornografi dina mangsa éta. Tibalik, ngabogaan fantasies ngeunaan seducing batur atanapi keur digoda turun probability éta. Kusabab éksplorasi (ie mitra sababaraha, baham interracial, orgy, antara séjén) jeung BDSM (ie ngalibetkeun tying atanapi spanking, keur maksa, antara séjén) téma anu biasa di pornografi (Bridges dkk, 2010;.. Sun dkk, 2008) , teu unsurprising yén maranéhanana anu ngarojong pamadegan fantasies bakal neangan pornografi guna minuhan fantasies maranéhanana.

Tibalik, nya meureun eta pornografi teh dipake ngaronjat fantasies seksual nu ieu individu geus ngalaman. Mémang, éta geus saméméhna ngusulkeun yén urang condong milih bahan porno anu luyu jeung kapentingan seksual maranéhanana sarta ngagunakeun éta guna ningkatkeun aranjeunna (Quayle & Mekarwangi, 2002). Ieu oge kauninga yen ngabogaan fantasies seduction turun likelihood sanggeus dipaké pornografi dina mangsa éta. Sugan, pornografi henteu minuhan kaperluan individu nu mibanda kapentingan seksual husus ngeunaan seducing batur atanapi keur digoda. Panalungtikan salajengna ngeunaan mana ciri nyumbang kana kamungkinan ngagunakeun pornografi anu diperlukeun ...

kacindekan

Dina kacindekan panalungtikan urang nyumbang ka pamahaman hadé tina peran pornografi dina nyawa offenders kelamin. Bari ditambahan aranjeunna mucunghul mun geus kapangaruhan ku pamakéanana, perasaan kudu nyobaan sarta baranahan eusi visualized, keur pornografi mayoritas teu némbongan maén bagian signifikan dina nyinggung maranéhanana. Contrariwise, bari sababaraha studi nunjuk kana peran "catharsis" pornografi minangka sarana relief (Carter dkk, 1987;. D'Amato, 2006), yén teu kaciri sarua pikeun sakabéh individu, saprak pikeun sabagian ieu moal cukup jeung dilakukeun ku maranehna nyoba baranahan eusi visualized.

Ieu tina pentingna husus pikeun clinicians nalika tailoring strategi perlakuan pikeun offenders kelamin pornografi anak, misalna, salaku motivasi pikeun ngagunakeun pornografi perlu pinuh ditaksir beforehand. A pamahaman hadé tina dinamika sabudeureun konsumsi pornografi saméméh perpetration hiji individu ngeunaan nyinggung seksual nyaeta tina utmost pentingna, alatan hubungan na jeung agresi seksual (Wright et al., 2016) jeung recidivism telenges (Kingston et al., 2008) ...

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu