Rencana Pangajaran: pornografi Internét

Fitur unik tina pelajaran The Reward Foundation nyaéta fokus kana cara kerja otak rumaja. Pangsaéna ieu ngabantosan murid ngartos sareng ngawangun katahanan pikeun ngarugikeun poténsial tina panggunaan pornografi. Yayasan Ganjaran parantos diakréditasi ku Royal College of General Praktisi di London pikeun ngajarkeun lokakarya profesional ngeunaan pangaruh pornografi dina kaséhatan méntal sareng fisik.

Pelajaran urang saluyu sareng jurusan Pendidikan (pamaréntah Inggris) panganyarna ngeunaan "Pendidikan Hubungan, Hubungan sareng Pendidikan Seks (RSE) sareng Pendidikan Kaséhatan" pitunjuk anu sah.

Éta tiasa dianggo salaku pelajaran mandiri atanapi dina sakumpulan tilu. Unggal pelajaran ngagaduhan sakumpulan slide PowerPoint ditambah Pitunjuk Guru sareng, mana anu pantes, bungkus sareng buku kerja. Pelajaranna disertakeun sareng pidéo anu dipasang, hotlink kana panilitian konci sareng sumber daya sanés kanggo pamundut langkung jauh pikeun ngajantenkeun unit tiasa diaksés, praktis sareng mandiri sabisa.

  1. Pornografi on sidang
  2. Cinta, Pornografi & Hubungan
  3. Pornografi Internét sareng Kaséhatan Méntal

Pangajaran 1: Pornografi dina Percobaan

Pornografi Internét seueur dianggo ku nonoman, utamina ku budak lalaki, tapi ayeuna tambah ku budak awéwé.

Dina palajaran ieu pikeun murid sakola luhur urang nempatkeun pornografi dina sidang. Kami naroskeun patarosan, "Naha pornografi ngabahayakeun?" Kami nawiskeun 8 lembar buktina pikeun ngabantosan murid-murid mikirkeun masalahna, ngritik buktina sapertos juri, sareng nyerat vonisna kalayan aya alesan. Aranjeunna bakal nguping ti ahli bedah saraf, saurang nonoman sareng awéwé ngora anu pulih pecandu porno, psikolog dina mayar industri porno, produser porno 'etika', sareng definisi kaséhatan seksual Organisasi Kaséhatan Dunya.

Salaku latar tukang, Klasifikasi Internasional Panyawat Kaséhatan Dunya (ICD-11) nyatakeun yén panggunaan pornografi anu bermasalah tiasa didiagnosa salaku gangguan perilaku seksual anu nyurung sareng salaku gangguan anu adiktif. Dina waktos anu sasarengan, industri pornografi, sapertos Industri Tembakau sababaraha dasawarsa ka pengker kalayan roko sareng kanker paru-paru, mayar ahli kaséhatan pikeun nolak aya hubungan antara panggunaan porno sareng sababaraha masalah kaséhatan. Aranjeunna beroperasi sacara lega dina média sosial sareng dina internét sacara umum. Hal ieu nyababkeun seueur kabingungan ngeunaan pangaruh aktual pornografi internét khususna ka nonoman.

Pangajaran 2: Cinta, Pornografi & Hubungan

Kumaha carana jalma pikeun mikawanoh ciri sareng aspék positip hubungan intim anu hiji ka hiji anu séhat?

Naon pangaruhna watek pornografi dina idin séks, tekanan seksual, paksaan, perkosa, serangan seksual sareng silaturahim? Naon résiko sareng hadiah panggunaan pornografi? Naon tandana sareng gejala kaleuleuwihi?

Pangajaran nyayogikeun sababaraha strategi pikeun ngabantosan murid-murid dina sagala anu tiasa sareng ngembangkeun hubungan anu séhat ka payun.

Kumaha carana jalma pikeun mikawanoh ciri sareng aspék positip hubungan intim anu hiji ka hiji anu séhat?

Naon pangaruhna watek pornografi dina idin séks, tekanan seksual, paksaan, perkosa, serangan seksual sareng silaturahim? Naon résiko sareng hadiah panggunaan pornografi? Naon tandana sareng gejala kaleuleuwihi?

Pangajaran nyayogikeun sababaraha strategi pikeun ngabantosan murid-murid dina sagala anu tiasa sareng ngembangkeun hubungan anu séhat ka payun.

Pangajaran 3: Pornografi Internét sareng Kaséhatan Méntal

Dina sababaraha taun ka pengker aya naékna anu luar biasa dina masalah kaséhatan méntal diantara nonoman. Parobihan rutin salaku akibat tina pandemi parantos nguatkeun trend ieu.

Pangajaran nyawang kapercayaan awak sareng kumaha situs pornografi sareng média sosial tiasa nyababkeun perbandingan obsesip sareng anu sanés online. Éta katingalina ogé kumaha perusahaan internét, khususna pornografi sareng perusahaan game, sasaran kerentanan dina otak rumaja pikeun ngajantenkeun aranjeunna janten pangguna biasa. Murid mendakan yén situs gratis sanés gratis. Perusahaan internét ngahasilkeun miliaran dolar / pon tina perhatian pangguna, penjualan data pribadi sareng karesepna pikeun tujuan pariwara, halaman anu diunduh sareng penjualan produk anu aya hubunganana.

Pangajaran ieu ditujukeun pikeun murid sakola luhur tapi tiasa diadaptasi pikeun sakola tingkat handap. Tujuanana nyaéta pikeun ngamungkinkeun murid pikeun mikawanoh naon anu normal sareng naon anu janten masalah dina diri nyalira sareng anu sanésna sareng, nalika timbul masalah, terang kumaha milari dukungan ti mimiti sumber anu pas.

Éta nawiskeun strategi anu saé pikeun ngirangan panggunaan internét sareng ngawangun ketahanan.

Pangajaran 4: Percobaan porno Anu Hebat

Pangajaran ieu ngamutahirkeun fakta sareng statistik tina omongan TEDx anu kawéntar, Percobaan Pantun Hebat ti 2012. Sajauh ieu biantara parantos langkung ti 13.5 juta pandangan sareng ditarjamahkeun kana 18 basa.

Éta ngajelaskeun résiko kaleuleuman dina internét porno kana sababaraha waktos, sapertos disfungsi erectile anu disababkeun ku porno, sareng naha nonoman langkung lami deui pikeun cageur kaséhatan séksana tibatan lalaki anu langkung sepuh.

Pangajaran nawiskeun warta anu hadé ku sababaraha carita pamulihan ku jalma ngora anu ngaraos langkung séhat, langkung energetik, langkung wirausaha sareng langkung rajin damel sareng langkung suksés dina narik pasangan nalika aranjeunna kaluar tina porno.

Aya sumber anu saé pikeun ngabéjaan murid upami aranjeunna hoyong inpormasi lengkep.

Nyitak Friendly, PDF & Email