Simon Bailey BBC

Simon Bailey: porno drive kekerasan ngalawan awéwé jeung katresna

adminaccount888 Bérita paling énggal

Mantan Kapala Konstabel Simon Bailey muncul dina BBC Radio 4 Dunya di Hiji sareng Sarah Montague, 11 Nopémber 2021

Salaku Kapala Constable of Norfolk anjeunna mingpin operasi pulisi nasional Inggris ngalawan nyiksa budak. Anjeunna ayeuna gaduh koméntar anu penting pikeun dilakukeun ngeunaan cara porno mangaruhan masarakat urang, sanés pikeun anu langkung saé.

Transcript

(sababaraha kecap teu jelas)

Sarah Montague (SM - presenter BBC): Ayeuna urut kapala polisi Simon Bailey (SB) nyarioskeun ka urang yén aksés rumaja kana pornografi nyababkeun pamuda nyiksa awéwé ngora sareng nyababkeun misogyny di masarakat. Anjeunna nembé mundur salaku Déwan Kapolres Nasional nuju dina perlindungan anak sarta kami bakal ngadéngé éta wawancara dina momen. Tapi mimitina, sakumaha anu dilaporkeun sababaraha minggu ka tukang, 90% tina sadaya umur 14 taun parantos ningali sababaraha jinis pornografi numutkeun Brook Center. Sababaraha minggu ka tukang, kuring calik dina kelas ngeunaan pornografi di sakola di London Selatan, sareng ngadangu ti sakelompok budak umur 14 taun…

SM: Sabaraha umur anjeun nalika mimiti ningali naon waé bentuk pornografi?

Budak: Abdi 10.

SM: Anjeun 10. Sareng kumaha anjeun mendakanana?

Budak: Abdi ningali hiji hal dina situs wéb biasa… sareng éta pop-up.

SM: Kumaha perasaan anjeun nalika ningali éta? Naha anjeun rada kaget?

Budak: Enya atuh. Nalika kuring yuswa 10, kuring henteu terang yén barang-barang éta aya dina Internét.

SM: Tapi éta anu kuring heran, anjeun. Nalika anjeun mimiti mendakan éta, sabab sapertos ayeuna dina umur 14, anjeun sadayana parantos ningali hiji hal. Naha anjeun ngarepkeun anjeun henteu acan ningali éta?

Grup: Leres, kuring ngarasa yén éta leres-leres ngarobih sudut pandang anjeun ngeunaan kumaha anjeun ningali awéwé, jeung pikir téh dulur kudu kasampak kawas ieu, awéwé ieu kasampak kawas éta.

SM; Sareng ogé naha anjeun ngarepkeun anjeun henteu acan ningali éta? Anjeun bakal geus naon, resep geus heubeul?

Sadayana: Enya.

Budak awéwé: Abdi ngan ukur hoyong kuring henteu ningali…

Budak: Abdi hoyong ngalaman sorangan.

-

Sarah Montague (di studio): Nya, nalika Universitas McGill diajar pidéo populér di Pornhub, 88% diantarana kalebet agresi fisik, sapertos choking sareng perkosa. Kuring naros ka tilas Kapala Konstabel Simon Bailey, anu ayeuna janten ketua Policing Institute pikeun Wewengkon Wétan di Universitas Anglia Ruskin, naon anu ditingali ku pulisi salaku konsekuensi barudak ningali pornografi.

Simon Bailey: Kami ningali éta dina cara hubungan anu kabentuk, kami ningali éta, jelas pisan ngalangkungan 54,000 kasaksian anu ayeuna parantos dibagikeun dina halaman wéb "Undang Sadayana". Kuring pikir urang ningali éta dina eusi dina média sosial sareng urang ningali éta, naon anu kuring anggap, misogyny anu ayeuna nyebar di masarakat sacara umum.

SM: Anjeun daptar seueur hal di dinya…

SB: Heueuh.

SM: Naha anjeun bakal nyarios yén éta turun ka, atanapi disumbangkeun, ku pornografi?

SB: Jigana éta faktor kontributor, sareng aya rakit bukti anu nunjukkeun yén aya jumlah barudak, nonoman, anu ningali pornografi terus-terusan. Aranjeunna tiasa ngalakukeun éta tanpa aya bentuk verifikasi umur anu diperyogikeun, sareng éta teras ngararangkay sareng ngabentuk pamikiran ngeunaan hubungan, jinis kelamin, sareng dina pandangan pribadi kuring, gaduh pangaruh anu parah pisan pikeun jalma ngora, kumaha budak lalaki hususna ngubaran ngora. awéwé , sarta kuring teu nyangka urang kudu néangan teuing salajengna ti naon inspeksi OFSTED ngaliwatan Amanda Spielman kapanggih ogé nalika maranéhna indit ka sakola tur aya nu pangakuan yén aya masalah nyata.

SM: Maksudna aya laporan kitu sababaraha katresna ngora anu nyebutkeun yén nalika aranjeunna dicium budak hiji, budak lalaki ngahontal mimiti nempatkeun leungeun maranéhna sabudeureun tikoro maranéhna, nu hiji hal anu asalna tina pornografi, salah imagines.

SB: Leres, kuring henteu terang dimana aranjeunna bakal nampi pituduh sapertos kitu, atanapi pandangan yén ieu normal, nalika éta henteu normal. Aranjeunna prihatin sareng paripolah anu hariwang. Porno ngabingkai kahirupan pamuda ku cara anu, kuring henteu nyangka urang kantos dibayangkeun, tapi kuring pikir urang ayeuna kedah ngakuan yén, saleresna éta aya, éta aya. Kuring nyangka statistikna parantos nunjukkeun yén éta ditingali langkung sering salami periode lockdown, sareng kacuali aya usaha anu konsér pikeun ngatur aksés barudak kana pornografi, pikeun mastikeun yén pendidikan di sakola leres-leres narékahan ieu, sareng kolotna ngamimitian. jadi leuwih nyaman jeung naon bakal salawasna ngakuan, jeung geus dibahas jeung kolot, nyaéta paguneman hésé. Tapi saleresna, paguneman éta kedah lumangsung, sareng kedah lumangsung ayeuna.

SM: Anjeun ngobrol ngeunaan situs web "Undang Sadayana", dimana awéwé, rumaja ngora, sering ngarékam pangalaman nyiksa di tangan lalaki.

SB: Sumuhun.

SM: Anjeun ngajelaskeun porno salaku faktor kontributor. Naha anjeun pikir éta faktor utama?

SB: Sumuhun, Jigana éta. Bukti anu ayeuna urang tingali bakal nunjukkeun yén éta mangrupikeun faktor utama sareng anjeun ngan ukur kedah maca sababaraha kasaksian "Sarerea Diondang" ngan ukur ningali, naon anu kuring anggap janten hal anu ditingali ku panyalahgunaan dina pilem porno, a video, yen aranjeunna lajeng akting kaluar dina kahirupan nyata.

SM: Janten, ngeunaan naon anu tiasa dilakukeun ngeunaan éta, naha anjeun ngagaduhan jawaban?

SB: Paguneman kedah dimimitian di bumi, sareng urang mimiti ningali sababaraha bukti, yén dimana aya kolot anu kalibet sareng putra-putrana, éta gaduh pangaruh anu positif. Sarta hususna, jeung kanaékan bener pikahariwangeun dina jumlah katresna ngora anu babagi imagery timer dihasilkeun sorangan, taranjang. Éta mangrupikeun tren anu pikahariwangeun dimana kolotna kedah sadar kana ieu. Aranjeunna kedah gaduh paguneman sareng budakna dina umur anu dini.

Éta kedah dikuatkeun di sakola, ku cara anu leres, ditepikeun ku jalma anu leres, sarta kuring nyangka yén aya masalah jauh lega nu sabenerna nyebutkeun: Masarakat ayeuna kudu nungkulan horor tina pembunuhan Wayne Couzens of Sarah, sarta sabenerna. aya masalah bener badag pikeun masarakat sabudeureun sakabeh isu kekerasan ngalawan awéwé jeung katresna. Sareng nalika anjeun ningali naon anu ayeuna ditingali ku jalma online, kuring nyangka aya tautan, sareng kuring nyangka pornografi nyababkeun sababaraha anu leres-leres ngeunaan paripolah.

SM: Janten naon anu anjeun lakukeun ngeunaan anu ngadamel bahan ieu sareng nempatkeun éta online?

SB: Nya, aya sababaraha panyadia porno anu tanggung jawab anu ayeuna ngakuan yén saleresna, aranjeunna henteu hoyong murangkalih ningali bahan dina situsna, sareng aranjeunna ngakuan yén éta tanggung jawab pikeun ngeureunkeun éta. Ayeuna tangtosna, éta langkung gampang diucapkeun tibatan dilakukeun. Pamaréntah caket kana ngalaksanakeun verifikasi umur, teras mutuskeun yén waktosna henteu pas. Jigana éta perlu ulang dilongok, tur éta hiji hambalan penting. Sareng kuring leres-leres ngakuan yén bakal aya murangkalih anu tiasa ngurilingan éta, tapi saleresna upami anjeun ngajantenkeun langkung susah tibatan ayeuna, éta bakal janten ngahalangan.

SM: Dina verifikasi umur éta, Pamaréntah nyarios, tingali, urang tiasa ngirangan verifikasi umur sacara terang-terangan, tapi kami narékahan pikeun éfék anu sami dina cara anu kami usulkeun pikeun ngalakukeunana.

SB: Saur abdi, Sarah, eta teu bisa bener, éta, lamun salaku 14 taun heubeul, rék nempatkeun alungan dina kuda, anjeun moal bisa sabab bookies online diperlukeun pikeun pariksa umur jalma nu nempatkeun bets, tapi salaku 14. -lami taun anjeun tiasa gancang pisan, dina dua atanapi tilu klik, mendakan pornografi hardcore. Ayeuna, kuring nyangka, kedah janten perhatian pikeun urang sadayana sareng kuring sadar yén éta sanés buktina, tapi urang kedah ngajantenkeun langkung susah.

SM: Sareng hukuman pikeun platform atanapi panyadia porno, dimana nunjukkeun yén rumaja ngora tiasa ngaksés bahan, kedah kumaha?

SB: Tangtosna, éta mangrupikeun bagian tina kertas bodas Online Harms, sareng éta ayeuna nuju ngalangkungan pangwangunan RUU. Janten, kuring pikir éta masih rada jauh, sateuacan RUU janten undang-undang, tapi saleresna aya paguneman anu lumangsung ayeuna kumargi urang parantos ngabahas sajumlah bukti anu leres-leres bakal masihan urang sadayana alesan pikeun. prihatin.

SM: Simon Bailey. Kami naroskeun ka pamaréntah pikeun wawancara ngeunaan naon anu bakal aranjeunna laksanakeun pikeun ngatasi masalah éta. Aranjeunna nyarios "henteu", tapi departemén Budaya, Média sareng Olahraga nyarios dina hiji pernyataan yén RUU Kasalametan Online bakal ngajagi murangkalih tina seuseueurna pornografi online. Sareng, sanaos henteu ngawajibkeun panggunaan téknologi khusus, régulator OFCOM, bakal nyandak pendekatan anu kuat pikeun situs anu nyababkeun résiko cilaka anu langkung luhur, sareng éta tiasa kalebet nyarankeun panggunaan jaminan umur atanapi téknologi verifikasi. Nya, anjeun moal reuwas ngadangu yén éta mangrupikeun topik anu bakal urang uih deui dina program ieu.

Nyitak Friendly, PDF & Email

Bagikeun artikel ieu