Swédia

Swédia yayasan ganjaran

Swédia teu gaduh hukum verifikasi. Musim semi ieu pamaréntah Swedia ngaluarkeun laporan ngeunaan kumaha porno ngabahayakeun barudak.

Unizon sareng LSM Swedia anu sanés tetep damel ngalawan industri séks pikeun ngajaga budak tina pornografi. Nanging, aya sakedik résistansi ti organisasi anu gaduh pangaruh sareng politikus anu ngabantah yén porno mangrupikeun masalah pribadi, yén murangkalih ngartos naon anu aranjeunna tingali sareng henteu cilaka ku pornografi, sareng yén saringan sareng sapertos kitu moal jalan. Nanging, Swédia ayeuna gaduh diskusi anu langkung lega tibatan sababaraha taun ka pengker, anu positip.

Dina henteuna sagala kaputusan pulitik boga pangaruh, campaigners Swedia ngaharepkeun pikeun leuwih komitmen jeung Dursasana ti pausahaan digital sarta panyadia internét.

20%

of 18 taun ngabogaan terapan naon aranjeunna parantos ditempo in porno in hal seks hubungan.

Kurikulum Pendidikan Seks Anyar

Sanajan kitu, aya ogé sababaraha kamajuan positif dilaporkeun. Swédia meunang kurikulum anyar pikeun pendidikan séks usum gugur ieu. Taun kamari, aranjeunna gaduh bidan anu gagah pisan nyarita nepi di media ngeunaan cilaka pornografi. Anjeunna nyebatkeun yén anjeunna nyumponan awéwé ngora anu nyebatkeun yén aranjeunna luka ku séks "kasar", diideuan ku porno. Éta nyababkeun perdebatan umum anu sabagéan nyababkeun parobihan dina kurikulum pendidikan séks.

Unizon digawé teuas pikeun citakan nyebutkeun ngeunaan harms pornografi dina kurikulum. Aranjeunna hoyong ngalebetkeun analisa kritis pornografi. Hanjakalna, hasilna henteu sakumaha anu dipikahoyong, tapi sahenteuna nyababkeun "... kalebet literasi média sareng kalayan perhatian kritis, contona, pornografi".

Dina Séptémber 2021 Swédia nampi hasil énggal tina a laporan ilmiah nyatakeun yén 1 dina 5, umur 18 taun parantos nerapkeun naon anu aranjeunna tingali dina porno dina hubungan seksual. Éta mendakan yén 22.4% budak lalaki ningali porno ampir unggal dinten. Éta ogé mendakan yén 15% budak lalaki nyatakeun yén aranjeunna ningali langkung seueur porno tibatan anu dipikahoyong.