umur idin bikang questioning sirah

Umur idin

Salah sahiji tantangan anu paling ageung pikeun saha waé ayeuna nyaéta paham kana ideu idin dina kontéks séks. Kolot, sakola, jalma ngora sareng aparat hukum ayeuna kedah ngabantosan nonoman kalayan aman dina nganapigkeun zona surup antara 16 taun sareng 18 taun. Di zona ieu sah hukum hubungan séks tapi henteu ngabagi gambar buligir. Téknologi internét ngajantenkeun nyiptakeun sareng ngirim gambar-gambar anu ngahudangkeun séksual sayogi pikeun saha waé anu gaduh smartphone, kalebet budak saha waé. kajahatan kelamin téh nepi 53% ti saprak 2006-7 numutkeun inohong 2015-16 anu dikaluarkeun ku Pamaréntah Skotlandia. Naékna ageung ieu ogé pas sareng munculna aksés internét anu langkung ageung. 

The panerapan dina nyinggung seksual di Inggris jeung Wales sarta di Skotlandia ngemutan hiji jalma ngora "anak" na merlukeun panyalindungan, nepi ka umur 18 taun.

Sanajan umur idin pikeun sanggama mangrupakeun taun 16. Loba rumaja teu nyadar yén najan sabenerna leuwih umur idin pikeun kelamin, aranjeunna teu diwenangkeun dina hukum nyandak selfies erotis tur ngirim éta dugi aranjeunna taun 18 umur. Nilik poto tina 'barudak' tanpa idin haram. Hiji anak di handapeun 13 henteu, dina kaayaan naon, boga kapasitas légal mun idin pikeun formulir salah sahiji aktivitas seksual.

Hukum di wewengkon ieu dimaksudkeun utamana pikeun dilarapkeun ka lalaki sawawa jeung proporsi leutik awéwé kalayan minat dina dandan barudak kalayan saha anu aranjeunna perencanaan boga kontak seksual atanapi anu neangan kana ngalibetkeun barudak di prostitusi atawa pornografi. The hukum di Inggris sareng Wales nyatakeun "Barudak anu kalibet dina palacuran utamina korban tina panyiksa sareng jalma anu ngamangpaatkeun éta ku ngamangpaatkeunana, mangrupikeun panyiksa budak."

Ayeuna interprétasi ketat ngeunaan 'anak' ngandung harti yén rumaja Ngalanglang ngarasa panasaran seksual maranéhanana, kalayan bantuan teknologi anyar, bisa boga muatan ku ngalanggar seksual serius.

Tangtu jaksa téh ati kasampak pisan kaayaan jeung ukur ditandaan hiji hal pikeun gugatan lamun eta aya dina kapentingan umum pikeun ngalakukeunana.
Aranjeunna baris tumut kana akun faktor kayaning beda umur antara pihak, parity antara pihak di hal pikeun ngembangkeun seksual, fisik, emosional jeung atikan jeung alam hubungan maranéhanana.

Dina 2014 di Inggris, schoolgirl a ieu ditalungtik sanggeus ngirim poto topless di sorangan mun kabogoh nya. Anjeunna engké narima caution a sanggeus diteruskeun gambar ka babaturanana sanggeus anjeunna jeung mojang ceased janten sababaraha hiji. Hiji hukum anyar, Paripolah kasar tur ngarugikeun Sanggama Act,  nguruskeun 'porno dendam' nyaéta pangiriman gambar séksual tanpa ijin. Tingali halaman misah dina dendam porno di dinya.

masalah di dieu téh henteuna atanapi breach tina idin. A 'kasabaran enol' pendekatan kana aktivitas misalna mucunghul mun geus diadopsi ku otoritas gugatan jeung pulisi di Inggris ogé.

Ieu panduan umum pikeun hukum jeung henteu mangrupakeun nasihat légal.

Naon idin dina Hukum? >>

Nyitak Friendly, PDF & Email