Idin di hukum

Naon idin di hukum?

Ieu panduan umum pikeun hukum jeung henteu mangrupakeun nasihat légal.

nu Seksual nyinggung Act di Inggris jeung Wales di 2003, sareng Undang-undang Pelanggaran Seksual di Skotlandia dina taun 2009, netepkeun hartosna ijab kabul pikeun tujuan panuntut handapeun hukum pidana.

panerapan geus ngalegaan dina harti tradisional perkosa ngawengku sakabéh identities seksual sarta nyieun hiji ngalanggar sahiji pikeun "jalma (a) mun tembus kalawan sirit na heunceut, [tapi ogé kiwari anu] anus atawa sungut jalma sejen (B), boh ngahaja atawa recklessly, tanpa idin yén jalma, sarta tanpa kapercayaan lumrah nu consents B ".

Dina panerapan Skotlandia, "idin hartina perjangjian gratis."

“59. Ayat (2) (a) nyayogikeun yén teu aya perjanjian bébas dimana kalakuan éta dilakukeun dina waktos anu ngaduana henteu mampuh, kusabab pangaruh alkohol atanapi bahan sanésna, anu nyatujuan. Pangaruh tina subséksi ieu sanés nyayogikeun yén jalma henteu tiasa satuju kana kagiatan seksual saatos ngonsumsi alkohol naon waé atanapi nyandak zat anu mabok. Hiji jalma panginten parantos ngonsumsi alkohol (atanapi zat mabok anu sanés), bahkan tiasa janten rada mabok, tanpa kaleungitan kapasitas idin. Nanging dina titik dimana anjeunna mabok pisan dugi ka kaleungitan kapasitas pikeun milih naha ilubiung dina kagiatan séks, naon waé kagiatan séks anu lumangsung, ngalakukeun éta tanpa idin ti anu ngagugat.

Naon ari kontéks na? Dina hukum perdata, nalika ngadamel kontrak contona, idin hartosna kasepakatan pikeun hal anu sami. Dina hukum pidana, éta ngandung hartos anu langkung mirip sareng idin. Kadua séktor hukum ngusahakeun kalebet pamanggih panggunaan sareng nyalahgunakeun kakawasaan di jerona. Nangtukeun 'idin' mangrupikeun salah sahiji daérah paling rumit tina hukum pidana dina ngalanggar seksual. Aya tilu alesan utama pikeun ieu.

Kahiji, éta hésé pisan nyaho naon anu jalan dina pikiran jalma sejen. Ieu flirting sinyal nu sanggama mangrupakeun ok ayeuna atanapi ngan hiji uleman pikeun ngamimitian bobogohan jeung kamungkinan sapatemon dina waktu engké? Éta hiji norma sosial atanapi bijaksana pikeun lalaki janten leuwih dominan di awéwé 'encouraging' kalibet ku aranjeunna sacara séksual jeung awéwé janten langkung patuh tur matuh? pornografi Internét pasti promotes view ieu hubungan seksual.

Kadua, kalakuan séks biasana dilakukeun sacara pribadi tanpa aya saksi. Éta hartosna upami aya perselisihan kana naon anu kajantenan, juri kedah dasarna milih carita hiji jalma tibatan anu sanésna. Aranjeunna biasana kedah nyimpulkeun tina bukti naon anu kajantenan sateuacan tina kajadian éta naon anu aya dina pipikiran pihak-pihak. Kumaha paripolahna di pésta atanapi di pub atanapi sifat hubunganna sateuacana, upami aya? Upami hubungan parantos dilakukeun ngalangkungan internét nyalira anu tiasa langkung hésé dibuktikeun.

Katilu, kusabab sahiji marabahaya nu bisa hasil ti narajang seksual, recollection nu complainer ngeunaan fakta jeung komentar atanapi pernyataan dijieun teu lila saterusna bisa rupa-rupa. Ieu bisa nyieun hésé pikeun batur uninga naon sih kajadian. kaayaan dijieun sagala beuki nangtang lamun alkohol atawa narkoba geus dihakan.

Tangtangan pikeun nonoman nyaéta bagian émosional otak anu ngagancangkeun aranjeunna nuju pikabungaheun seksual, nyandak résiko sareng ékspérimén, sedengkeun bagian otak anu rasional anu ngabantosan nempatkeun paripolah anu résiko henteu pinuh dikembangkeun. Ieu dilakukeun langkung hésé nalika alkohol atanapi ubar aya dina campuran. Dimana kamungkinan lalaki ngora kedah milari 'idin aktif' pikeun hubungan séks sareng ati-ati pisan yén percanten yén idin parantos dipasihkeun nalika pasanganna mabok. Pikeun ngajar ieu ka barudak, nunjukkeun ieu lucu kartun perkawis ijab kabul ku sacangkir téh. Éta palinter pisan sareng ngabantosan nempatkeun titik di peuntas.

Idin tersirat mangrupikeun bentuk ijin anu kontroversial anu henteu jelas dibales ku hiji jalma, tapi disimpulkeun tina tindakan hiji jalma sareng kanyataan sareng kaayaan kaayaan anu khusus (atanapi dina sababaraha kasus, ku cicingeun atanapi henteu dipilampah ku jalma). Baheula, pasangan anu nikah dianggap parantos masihan "idin tersirat" pikeun hubungan séks, hiji doktrin anu ngalarang ngadakwa pasangan pikeun perkosaan. Doktrin ieu ayeuna dianggap luntur di seueur nagara. Tapi kecanduan porno tiasa nyababkeun sababaraha urang lalaki dugi ka maksimal pikeun maksa pamajikan pikeun ngalakukeun tindakan séks tanpa idin aranjeunna. Tingali carita ti Australia.

<< Umur idin                                                                            Naon idin dina Prakték? >>

Nyitak Friendly, PDF & Email