Idin di hukum

Naon idin di hukum?

Ieu panduan umum pikeun hukum jeung henteu mangrupakeun nasihat légal.

nu Seksual nyinggung Act di Inggris jeung Wales di 2003, jeung Seksual nyinggung Act dina Skotlandia dina 2009, Pakakas kaluar naon idin hartina pikeun kaperluan gugatan dina hukum pidana.

panerapan geus ngalegaan dina harti tradisional perkosa ngawengku sakabéh identities seksual sarta nyieun hiji ngalanggar sahiji pikeun "jalma (a) mun tembus kalawan sirit na heunceut, [tapi ogé kiwari anu] anus atawa sungut jalma sejen (B), boh ngahaja atawa recklessly, tanpa idin yén jalma, sarta tanpa kapercayaan lumrah nu consents B ".

Dina panerapan Skotlandia, "idin hartina perjangjian gratis."

"59. Subsection (2) (a) nyadiakeun yén teu aya perjangjian bébas dimana ngalaksanakeun téh lumangsung dina waktu mana complainer kasebut henteu mampuh, kusabab pangaruh alkohol atawa zat séjén, tina consenting kana eta. Efek subsection ieu teu nyadiakeun yén hiji jalma moal bisa idin pikeun aktivitas seksual sanggeus consuming alkohol wae atanapi ngalakukeun sagala zat intoxicating. Hiji jalma bisa geus dihakan alkohol (atawa zat intoxicating sejenna), sarta malah bisa jadi rada mabok, tanpa sanggeus leungit kapasitas pikeun idin. Sanajan di titik dimana manehna atawa manehna geus jadi mabok jadi leungit kapasitas pikeun milih naha pikeun ilubiung dina kagiatan seksual, sagala aktivitas seksual anu lumangsung, teu jadi tanpa idin nu complainer urang ".

Naon eta dina konteks? Dina hukum sipil, nalika nyieun kontrak misalna, idin hartina perjangjian pikeun hal anu sarua. Dina hukum pidana, eta hartina hal anu leuwih Akın mun idin. Duanana séktor légal neangan ngawengku notions pamakean jeung nyiksa daya dina aranjeunna. Nangtukeun 'idin' nyaéta salah sahiji wewengkon nu kompleks tina hukum pidana di offending seksual. Aya tilu alesan utama pikeun ieu.

Kahiji, éta hésé pisan nyaho naon anu jalan dina pikiran jalma sejen. Ieu flirting sinyal nu sanggama mangrupakeun ok ayeuna atanapi ngan hiji uleman pikeun ngamimitian bobogohan jeung kamungkinan sapatemon dina waktu engké? Éta hiji norma sosial atanapi bijaksana pikeun lalaki janten leuwih dominan di awéwé 'encouraging' kalibet ku aranjeunna sacara séksual jeung awéwé janten langkung patuh tur matuh? pornografi Internét pasti promotes view ieu hubungan seksual.

Kadua, tindakan seksual anu biasana dipigawé sacara pribadi tanpa saksi. Éta hartina lamun aya sengketa salaku naon kajadian, juri anu dasarna geus milih carita hiji jalma ngaliwatan lianna. Aranjeunna biasana kudu infer tina bukti naon anu lumangsung dina nuju nepi ka kajadian salaku naon bisa geus di pikiran sahiji partai. Kumaha maranéhanana behaving di pihak atawa dina pub atawa sipat hubungan maranéhanana saméméhna, upami sagala? Naon constitutes a 'hubungan'? Mun hubungan geus dipigawé ngaliwatan internet nyalira nu bisa jadi harder ngabuktikeun.

Katilu, kusabab sahiji marabahaya nu bisa hasil ti narajang seksual, recollection nu complainer ngeunaan fakta jeung komentar atanapi pernyataan dijieun teu lila saterusna bisa rupa-rupa. Ieu bisa nyieun hésé pikeun batur uninga naon sih kajadian. kaayaan dijieun sagala beuki nangtang lamun alkohol atawa narkoba geus dihakan.

Tangtangan pikeun rumaja téh yén bagian emosi otak ieu accelerating aranjeunna nuju thrills seksual, nyokot resiko na experimentation, sedengkeun bagian rasional tina uteuk anu mantuan nempatkeun rem on kabiasaan picilakaeun teu pinuh maju. Ieu dilakukeun sagala leuwih hese lamun alkohol atawa narkoba anu di racikanana. Dimana mungkin pamuda kedah neangan 'idin aktif' pikeun hubungan seksual sarta jadi ati pisan tina idin percanten geus dibikeun nalika pasangan hiji mabok. Nalika di ragu, henteu. Inget "sopan santun maketh lalaki nu".

idin tersirat mangrupakeun formulir kontroversial ngeunaan idin nu teu dinyatakeun dijerona ieu ku hiji jalma, tapi rada disimpulkeun tina lampah hiji jalma jeung fakta sarta kaayaan kaayaan sabagean (atawa dina sababaraha kasus, ku tiiseun atanapi inaction hiji jalma). Baheula, sababaraha nu nikah anu dianggap geus dibikeun "idin tersirat" pikeun mibanda kelamin saling, a doktrin nu dihalang gugatan of a salaki keur perkosa. doktrin ieu kiwari dianggap leungit di paling nagara. kecanduan porno kitu bisa ngabalukarkeun sababaraha lalaki keur buka tebih ekstrim maksa istri kalibet dina meta seksual tanpa idin maranéhanana. Tempo carita ti Australia.

<< Umur idin Naon idin di Praktek? >>

Nyitak Friendly, PDF &amp; Email