idin

Naon idin dina prakna?

Naon kajadian salaku wengi belah on na boh atawa duanana jalma ngora bit parah keur inuman? Sabot inhibitions nu handap jeung maranéhna rék meungkeut bit, sabaraha jauh hiji jalma bisa balik? Lamun henteu 'euweuh' hartosna 'meureun'? Naon aturan kaulinan? Lamun teu roman giliran kelamin? Anu megatkeun?

Idin jeung Alkohol

Kuring ngawawancara wanoja umur 17 taun kalayan kaayaan kaséhatan méntal hampang tina latar tukang makmur anu parantos ilubiung dina kelas dina idin sareng feminisme. Urang bakal nyauran Jen. Anjeunna yakin kuring yén anjeunna "terang wates dirina" ku alkohol. Nalika ditanya naon anu anjeunna hartosna ku éta, anjeunna ngaréspon, "Kuring moal meunang mabok pisan anu bakal maot". Anjeunna nyarios kumaha ogé anjeunna "nyayogikeun" sateuacan angkat pésta di akhir minggu sareng teu dijagaan, séks kasual sareng lalaki anu béda. Anjeunna ngaku yén anjeunna moal pernah ngalaman hubungan séks sareng jalma-jalma upami anjeunna henteu mabok. Atanapi anjeunna henteu bakal satuju kana jinis kelamin, kalebet jinis anal anu kasar, anu sering ditungtut. Acan anjeunna nyarios yén anjeunna moal ngahukum saurang lalaki pikeun 'ngadorong' dirina pikeun ngalakukeun hubungan séks dina kaayaan sapertos kitu sabab anjeunna parantos nginum sareng anjeunna dihudangkeun séksual. Dina pikiranana anjeunna nyarios yén anjeunna pasti parantos masihan idin sanaos anjeunna kuciwa dinten énjingna. Ieu dua program radio hébat ku BBC ngeunaan idin dina jaman digital anu ngabantosan ngajelaskeun dilema sapertos: Nyebrang Gariswanci jeung Nulis deui Aturan.

Pikeun jalma déwasa, 'terang wates hiji jalma' ku alkohol panginten hartosna henteu kaleungitan kendali pikeun tiasa satuju sacara bébas. Béda interpretasi sapertos kitu ngajantenkeun masalah idin masalah pikeun juri dina sidang perkosa. Kuring naros ka Jen naha anjeunna nyandak résiko kakandungan atanapi inféksi anu ditransmisikeun ku cara teu nganggo kontraséptif. Anjeunna ngaréspon yén bapakna bakal ambek upami anjeunna mendakan yén budak awéwéna leutik ngalaman hubungan séks. Anjeunna nyarios upami hamil, anjeunna ngan ukur bakal aborsi, indungna bakal ngabantosan anjeunna. Anjeunna ogé panginten éta "teu sopan" pikeun ngeureunkeun saurang lalaki dina lagu na saatos aranjeunna mimiti ngambung sareng ngalih kana tahap salajengna. Janten sanaos aya pembicaraan di sakola ngeunaan hal ieu, dina praktékna kasieunan anjeunna ngeunaan kumaha kolotna bakal ngaréspon sareng tekanan réncang minum seueur, dianggap teu sopan, sareng bersenang-senang 'di peuting-peuting di luar langkung penting tibatan perkiraan dirina nyalira résiko kaséhatan pikeun dirina. Kitu pola pikir otak rumaja anu nyandak résiko.

Sanajan eta mangrupa ngalanggar boga anal kelamin tanpa idin, awéwé mindeng ngangluh aranjeunna coerced kana eta. panalungtikan nunjukkeun yén 'pujukan' anu kuat pikeun ngalakukeun kelamin anal mangrupikeun amalan anu biasa ayeuna di kalangan nonoman umur 16-18 taun. Lalaki ngora sareng awéwé nyebatkeun pornografi internét salaku motivator konci. Sanaos aranjeunna terang éta "nyeri pisan ka awéwé", lalaki ngora tetep ngadorong sabisa-bisa pikeun 'ngarayu' awéwé pikeun ngantepkeun aranjeunna ngalakukeun éta. Komo para nonoman siga kitu henteu resep pisan. Ieu 10 wawancara audio menit kalayan panaliti kalungguhan ngajelaskeun langkung seueur ngeunaan pamanggihanna. Ngan hiji awéwé ngaku resep pisan. Pikeun sababaraha nonoman, kudos tina kéngingkeun "jangjang coklat" sareng poin nyetak sareng pasanganana langkung penting tibatan ngembangkeun hubungan sareng jalma anu aranjeunna akrab.

Timer kontrol mangrupakeun tantangan pikeun duanana awéwé jeung lalaki di best of kali, tapi utamana dina adegan pihak diantara teens. Iwal hiji rencana pikeun nyetel wates geus sadar mutuskeun sateuacanna, bisa jadi tangguh nolak Cipanas kuat nalika thrills seksual anu beckoning sarta lamun urang hayang ditempo salaku pikaresepeun séksual jeung 'tiis'.

pangajaran Sanajan beuki sabudeureun dampak alkohol on idin jeung tentang kumaha carana jadi tegas dina nyanghareupan paksaan perlu. Pangajaran 'dating kaahlian' na kumaha hormat wates sejen jalma bakal janten sateuacanna badag. Sababaraha survey of sikap muda urang geus disebut pikeun jenis ieu atikan.

Ieu panduan umum pikeun hukum jeung henteu mangrupakeun nasihat légal.

<< Naon Persetujuan dina Hukum?                                                                                                        Sexting >>

Nyitak Friendly, PDF & Email