Sexting handapeun hukum Skotlandia

"Sexting" sanés istilah sah. Sexting nyaéta “bahan eksplisit timer eksplisit"Dilaksanakeun utamina ngalangkungan smartphone. Kiwari ayeuna, "sexting" kabiasaan pikeun sagala rupa jinis di Skotlandia, tiasa dituntut di handapeun salah sahiji aturan anu seueur. Bagéan statute di luhur mangrupikeun anu utami dipikaresep ku jaksa. Naon waé anu urang sebut, 'sexting' mangrupikeun kagiatan mainstream di antawis barudak dewasa sareng. Ngan kusabab murangkalih anak pikeun milih atanapi ngirim gambar, teu ngajantenkeun sacara sah. Kajahatan anu tiasa janten sasarak mangrupikeun salah sahiji séktor kajahatan anu paling gancang dina ayeuna.

Langgar pareng nyaéta ngalebetkeun kana kursus ngalaksanakeun kalayan tujuan nyababkeun kasieun sareng alarem. Sadaya atanapi bagian tina kursus tingkah laku ieu tiasa ku telepon sélulér atanapi nganggo situs média sosial sareng medarkeun bahan ngeunaan éta jalma. Éta janten beuki umum diantarana barudak. Éta henteu ukur ngujukkeun kanggo nyangkut jalmi.

CEO urang, Mary Sharpe, mangrupakeun anggota Fakultas ngabela tur tina College of Justice. Manehna boga pangalaman ngeunaan hukum pidana on boh gugatan jeung pertahanan sisi. Mary Sharpe ayeuna dina daptar non-practicing bari manehna ngalir amal. Manehna teh senang mun nyarita ka kolot, sakola jeung organisasi lianna umumna ngeunaan implikasi praktis sikat hiji jeung hukum sabudeureun offending seksual nu patali pornografi. Manehna moal bisa nyadiakeun nasihat légal keur kasus husus.

Hukum pidana di Skotlandia béda ti hukum di Inggris sareng Wales sareng Irlandia Kalér. Patugas hukum ngubaran keluhan ngeunaan para akademisi sareng wartawan anu disebut "sexting" sapertos kejahatan poténsial anu sanés. Aranjeunna ngalakukeun ieu sacara individu. Barudak di handapeun 16 bakal umumna dirujuk ka Dédéngéan System barudak. Upami aya palanggaran serius sapertos perkosa, murangkalih anu di handapeun taun 16 tiasa diurus ngaliwatan sistem kaadilan kriminal di Mahkamah Tinggi Justiciary.

Upami dihukum tina pelanggaran seksual, jangkauan kalimat na ageung. Aranjeunna bakal ngalebetkeun béwara dina Ngadaptar Palaku Sakit pikeun taun 16 sareng langkung diolah ngaliwatan pengadilan kriminal.

Pikeun barudak sahandapeun 16, nyinggung séksual bakal dianggap salaku "dmana" pikeun kaperluan Rehabilitation of Lawak 1974 sanaos henteu sapertos disebut dina Sistem Pendengaran Barudak. Éta artosna bakal diperyogikeun pikeun nyebarkeun kalepatan sapertos dina dokumen resmi upami aranjeunna hoyong damel sareng grup anu rentan kalebet murangkalih. Éta sarat diperyogikeun pikeun 7 sareng satengah taun ti tanggal "dmana" upami dina 18, sareng kanggo 15 taun upami langkung taun 18.

Dampak praktis tina pelanggaran seksual pikeun padamelan, kahirupan sosial sareng perjalanan pikeun jalma anu dina kaayaan, sareng langkung ti 16, béda sareng sakedik. Syarat pikeun ngungkabkeun kasalahan anu santai nalika budak leutik bakal diurus ku sababaraha hal Bill Panyingkepan (Skotlandia) ayeuna bade ngalangkungan Parlemén Skotlandia. Rekomendasi éta yén kapercayaan budak leutik moal aya deui otomatis diungkabkeun ka calon pangusaha sareng bakal layak didaptarkeun bebas ngaliwatan Pengadilan Sheriff. Prosedur dimungkinkeun ieu paling dipikaresep bakal di expense nonoman urang sorangan.

Salaku cyberbullying sareng pelecehan seksual janten langkung kaprah, pihak berkuasa penuntut ngalakukeun pendekatan anu langkung proaktif. Guru, sepuh sareng murangkalih kedah nginpokeun ka aranjeunna sorangan kana résiko. Palsu anu ngabagikeun gambar anu teu pantes aranjeunna nampi ti batur ogé tiasa dituntut.

Yayasan Reward mangrupikeun rencana pangajaran pikeun sakola ngeunaan hukum di daérah ieu. Upami anjeun resep, mangga hubungi CEO kami di mary@rewardfoundation.org pikeun inpormasi anu langkung lengkep.

Ieu panduan umum pikeun hukum jeung henteu mangrupakeun nasihat légal.

<< Sexting Sexting handapeun hukum of England, Wales & ni >>

Nyitak Friendly, PDF & Email