Sexting handapeun hukum Skotlandia

"Sexting" sanés istilah hukum. Sexting nyaéta "bahan eksplisit timer eksplisit”Dilaksanakeun utamina ngalangkungan smartphone. Ayeuna, tingkah laku "sexting" tina sababaraha jinis di Skotlandia tiasa dituntut dina salah sahiji seueur undang-undang sareng mangrupikeun masalah anu rumit. Bagéan statute di luhur mangrupikeun bagian utama anu sigana tiasa dianggo ku jaksa. Naon waé anu disebatna, 'sexting' mangrupikeun kagiatan mainstream diantara barudak sareng déwasa. Ngan kusabab murangkalih idin pikeun ngadamel atanapi ngirim gambar, henteu ngajantenkeun hukum. Kajahatan anu dilakukeun ku cyber mangrupikeun séktor kajahatan anu paling gancang ayeuna.

Langgar pareng nyaéta ngalebetkeun kana kursus ngalaksanakeun kalayan tujuan nyababkeun kasieun sareng alarem. Sadaya atanapi bagian tina kursus tingkah laku ieu tiasa ku telepon sélulér atanapi nganggo situs média sosial sareng medarkeun bahan ngeunaan éta jalma. Éta janten beuki umum diantarana barudak. Éta henteu ukur ngujukkeun kanggo nyangkut jalmi.

CEO kami, Mary Sharpe, mangrupikeun Anggota Fakultas Advokat sareng College of Justice. Anjeunna ngagaduhan pangalaman hukum pidana dina jaksa atanapi pihak pertahanan. Mary Sharpe ayeuna aya dina daptar anu henteu latihan bari anjeunna kalibet sareng amal. Anjeunna resep nyarios ka sepuh, sakola sareng organisasi sanésna sacara umum ngeunaan implikasi praktis tina sikat ku hukum ngeunaan nyinggung seksual anu patali pornografi. Anjeunna moal tiasa masihan naséhat hukum pikeun kasus anu khusus.

Hukum pidana di Skotlandia béda ti hukum di Inggris sareng Wales sareng Irlandia Kalér. Tingali ieu artikel perkawis kaayaan aya disarengan kaca dina éta. Patugas hukum ngubaran keluhan naon anu disebatkeun ku akademisi sareng wartawan "sexting" sapertos kajahatan poténsial anu sanés. Aranjeunna ngalakukeun ieu dina dasar masing-masing. Barudak sahandapeun 16 taun umumna bakal disebut Sistem nguping Barudak. Upami aya palanggaran serius sapertos perkosa, murangkalih anu di handapeun taun 16 tiasa diurus ngaliwatan sistem kaadilan kriminal di Mahkamah Tinggi Justiciary.

Upami dihukum tina pelanggaran seksual, jangkauan kalimat na ageung. Aranjeunna bakal ngalebetkeun béwara dina Ngadaptar Palaku Sakit pikeun taun 16 sareng langkung diolah ngaliwatan pengadilan kriminal.

Pikeun barudak di handapeun 16 taun, nyinggung séksual bakal diperlakukeun salaku "kayakinan" pikeun tujuan Rehabilitasi Pelanggaran Undang-Undang 1974 sanaos henteu disebat sapertos dina Sistem Pangrungu Barudak. Dina kaayaan anyar Panyingkepan (Skotlandia) Undang-Undang 2020, nonoman umumna moal diperyogikeun pikeun nyebatkeun pelanggaran sapertos nalika ngalamar damel kecuali upami aranjeunna hoyong damel sareng kelompok anu rentan kalebet murangkalih. Dina hal éta pelanggaran seksual tiasa disebatkeun dina sertipikat panyingkepan. Kolot kedah milari naséhat hukum ngeunaan bekel anyar ieu.

Pangaruh praktis tina pelanggaran seksual kana padamelan, kahirupan sosial sareng perjalanan pikeun batur sahandapeun, sareng langkung ti 16 taun, signifikan sareng kirang ngartos. Ieu mangrupikeun a kasus ti 2021 nalika banding ku mahasiswa hukum Edinburgh anu ngora pikeun ngaluarkeun nami na tina daptar barudak kusabab pelanggaran seksual nalika anjeunna nonoman ngora ditolak.

Tina laporan kasus: "Anu ngudag disabit ku tilu pelanggaran dina kaayaan Nyinggung seksual (Skotlandia) Act 2009 dina Oktober 2018. Pelanggaran éta sacara umum sami jéntré, ngalibetkeun anu ngudag nempatkeun panangan dina payudara, suku, sareng alat kelamin anu ngagelarkeunana dina papakéanna, sareng komitmen ngalawan tilu awéwé anu ngagem awéwé. Dina waktos pelanggaran, anu ngadu aya umur antara 13 sareng 16 sareng anu ngudag yuswa antara 14 sareng 16. Pelanggaran kajantenan di tempat umum sareng didadarkeun ngalibetkeun unsur-unsur "kakuatan, kendali, sareng tingkah manipulatif". "

Sanaos kasus ieu henteu ngalibatkeun pelanggaran sexting, masalah anu sami ngeunaan kakuatan, kontrol sareng manipulasi tiasa dilarapkeun dina kasus sexting paksaan ogé.

Sacara umum, kayakinan budak leutik, kalebet perkawis anu diungkulan ngalangkungan Sistem nguping Barudak, moal deui otomatis diungkabkeun ka calon dunungan sareng bakal layak ditinjau sacara mandiri ngalangkungan Pengadilan Sheriff. Prosedur anu terakhir ieu sigana bakal ngorbankeun biaya nonoman nyalira.

Salaku cyberbullying sareng pelecehan seksual janten langkung kaprah, pihak berkuasa penuntut ngalakukeun pendekatan anu langkung proaktif. Guru, sepuh sareng murangkalih kedah nginpokeun ka aranjeunna sorangan kana résiko. Palsu anu ngabagikeun gambar anu teu pantes aranjeunna nampi ti batur ogé tiasa dituntut.

Yayasan Ganjaran parantos ngembangkeun rencana pelajaran pikeun sakola ngeunaan hukum di daérah ieu. Upami anjeun kabetot, mangga ngahubungi CEO kami di mary@rewardfoundation.org kanggo inpormasi lengkep.

Ieu panduan umum pikeun hukum jeung henteu mangrupakeun nasihat légal.