koran online pencét

TRF dina Pencét 2019

Wartawan geus kapanggih pahala Yayasan sarta nyebarkeun kecap ngeunaan karya urang kaasup: palajaran urang ngeunaan resiko tina bingeing istilah panjang on porno; sauran pikeun atikan éféktif, otak-fokus kelamin dina sakabéh sakola; butuh keur latihan tina propaider Podomoro NHS on kecanduan pornografi jeung kontribusina urang pikeun panalungtikan on dysfunctions seksual porno-ngainduksi jeung karusuhan kabiasaan seksual nu nyurung. Kaca ieu dokumén penampilan urang di koran tur online. Simkuring miharep posting seueur deui carita salaku 2019 lanjut.

Lamun ningali carita featuring TRF kami geus moal nyimpen nepi, mangga ngirim kami catetan ngeunaan eta ngagunakeun formulir kontak di handap kaca ieu.

Unak panganyarna

Mary Sharpe ieu dicutat éksténsif dina salembar ku Peter Inten, diterbitkeun dina 19 April 2019.

Panitén Katolik Skotlandia

Upcoming 'block porno' di Inggris geus tampi ku campaigners, tapi masalah ucapan bébas anu disorot ku Garéja.

Katolik geus tampi hiji blok umur upcoming on pornografi di Inggris, nu alatan dilaksanakeun dina bulan datang, sarta ngomong Garéja tiasa nyandak kalungguhan dina combating nu harms tina kecanduan porno.

Eta diumumkeun minggu ieu nu umur-verifikasi pikeun situs porno bakal diwanohkeun dina tanggal 15.

Sakali kenalkeun, sawawa kudu ngabuktikeun aranjeunna leuwih 18 ku ngadaptar rinci maranéhanana atawa meuli voucher a, dina raraga ngakses porno.

ucapan bébas

Katolik anu ngabantu kecanduan ngempur jeung Garéja di Skotlandia geus tampi pindah, sanajan caution yen kabebasan ucapan kudu dijaga tina carana ngawasan pamaréntah.

Matt Fradd nyaéta pangarang Katolik jeung spiker dina subyek porno di AS.

Anjeunna ayeuna geus dibuka program 21 poé anyar Strive21 pikeun nganteurkeun urang ti harms tina kecanduan pornografi.

"Kuring gumbira ngeunaan larangan porno Inggris," cenah. "Éta moal eureun muda nyobian ngakses porno tapi Thankfully kami ayeuna ningali nanaon ieu tangkal diwanohkeun.

"The Garéja boga peran maén dina perangna ngalawan pornografi. Salaku catechism Katolik nyebutkeun, 'kami dijieun dina gambar na sasaruaan Allah,' sarta alatan buah ieu dianggap robah kumaha urang mikir ngeunaan jalma. Ajar Garéja on tunduk tinangtu ieu nu porno enslaves kami-kami disebut janten master of karep urang. "

ngarugikeun kanyahoan

Bapak Fradd ditambahkeun: "pamakéan porno geus rocketed dina taun panganyarna na paling barudak yuswa 8-12 keur nempo hiji porno jeung aranjeunna dasarna babi guinea pikeun hal nu urang moal pinuh nyaho kumaha ngabahayakeun éta dugi 50 taun ka handap jalur.

"Jigana hiji hal anu di 50 taun urang bakal oyag kami kalawan hanjelu nyebutkeun, 'kumaha anjeun bisa ngalakukeun ieu, kumaha anjeun bisa hayu urang nonton barang ieu.'

"Éta musibah ngantosan lumangsung tapi Thankfully jalma nu dimimitian ngadangukeun tur bangun kana harms barudak nonton porno".

Strive21 dibuka dina AS dua minggu ka tukang tur geus ngalaman leuwih 1,000 lalaki asup nepi ka program porno-kecanduan, sarta seminary Katolik geus ditémbongkeun minat maké alat nu.

kecanduan cilaka

Hiji imam Skotlandia aub dina mentri penyembuhan ogé geus tampi sagala larangan anu bakal ngabantu kecanduan porno tempur.

Canon William Fraser, imam paroki The Visitation Garéja di Taynuilt, ngadawuh: "Sedih Kuring geus katempo harms tina kecanduan ngaliwatan karya abdi di penyembuhan mentri.

"Kecanduan Biasana porno janten kabiasaan pikeun batur moal ngan ngaliwatan porno sorangan tapi salaku réaksi pikeun 'menyakiti.' Ieu kawas formulir salah sahiji kecanduan naha éta jadi inuman atawa obat tur leuwih sering ti moal lamun 'menyakiti' bagian ieu healed lajeng janten gampang pikeun nungkulan 'kabiasaan.' "

Canon Fraser ditambahkeun nu keur 'dipiceun' batur ti kecanduan porno bisa nyandak hiji sési tapi 'kasus ekstrim' tiasa nyandak sababaraha bulan atanapi malah taun nepi alamat.

"Urang terus kudu jadi ngingetkeun yén kakuatan anu aya dina urang ngaliwatan Yesus Kristus anu tebih leuwih gede tinimbang kakuatan di dunya," ceuk Canon Fraser, nambahan yén 'Gusti bakal nangtukeun urang bebas kawas Anjeunna ngéléhkeun sagala dosa dina kayu salib. '

statistik

Porno mangrupakeun £ 75 miliar industri global. Hiji studi 2016 diterbitkeun dina Ékonomi Journal Eastern wangsit jalma anu nempo porno rutin anu kurang kamungkinan kana meunang kawin ti jalma anu henteu.

Mary Sharpe nyaéta lulugu eksekutif dina pahala Wikimedia, hiji zakat atikan dumasar di Skotlandia anu Sigana di sains balik kelamin na cinta.

Cik Sharpe ngadawuh: "Urang téh sagemblengna dina kahadean di panerapan asup. Kolot mindeng pikir porno sarua ieu 20 sababaraha taun ka pengker, tapi éta kiwari teuing goréng. Hal ieu nyetir loba agresi seksual.

"Hal ieu ngabogaan dampak utama dina brains masarakat, utamana jalma ngora anu keur primed mun jadi hooked dina hal".

dukungan Papal

Paus geus endorsed zakat Cik Sharpe urang, sarta eta geus gawé bareng sakola Katolik pikeun ngembangkeun rencana pangajaran pikeun guru.

"Urang mikir panerapan anyar nyaeta kritis. Hayu urang teu kamana cageur masalahna tapi pangajaran penting pisan di sakola na di imah, "ceuk manehna.

"Kami nyieun tur ngamekarkeun rencana pangajaran keur sakola di sakuliah Skotlandia, kaasup leuwih Katolik, dimana urang bakal nyieun eta di garis kalawan ajaran Garéja jeung sumber Allah asih rencana.

"Gereja sarta parishes bisa maénkeun peran masif di combating masalah. Éta kritis ngadidik Katolik dina subjék ieu jeung Garéja teu bisa ngan neneda masalah sapertos hiji bakal dileungitkeun-maranéhna kudu ngadéngékeun jeung meta kalawan iman alus na mun maranéhna ngalakukeun ngarah bisa ngakibatkeun kana masalah. "

pemberdayaan Priestly

Mary ditambahkeun yén imam bisa ogé jadi 'empowered' pikeun nyarita dina masalah atawa nawiskeun jalma nasihat on dimana balik pikeun pitulung.

Kabebasan campaigners ucapan kumaha oge geus diangkat masalah yén panerapan anyar bakal ningali clamp a ka handap dina ucapan gratis. The larangan porno nyaeta bagian tina usaha pamaréntah lega pikeun ngawatesan naon eta deems sakumaha ucapan hate online.

A juru carios Garéja Katolik di Skotlandia ngadawuh: "Ieu penting pisan, éta naon panerapan anyar purporting mun tackle 'harms online' sarta 'bahan karasa' upholds bener dasar keur kabebasan babasan, mikir, hate nurani jeung agama nu ngidinan hiji bursa mantap tina pintonan sarta perdebatan, tanpa sieun atawa ni'mat.

"Securing kasalametan online barudak jeung grup rawan téh penting pisan. Dina henteuna hiji harti obyektif tina 'harms' kumaha oge hese ningali kumaha ieu bisa dipigawé ".

"Ngamungkinkeun hiji regulator bebas pikeun mutuskeun atanapi henteu eusi téh ngabahayakeun sarta berpotensi larangan éta, bisa dina teori nuju kana larangan dina ekspresi aqidah agama".

SCES

Katolik awak indungna Skotlandia urang geus tampi blok porno.

Jo Soares, korsi tina grup kolotna 'nu Skotlandia Katolik Atikan Service urang, ngomong: "The panerapan anyar kedah nyieun jauh leuwih susah pikeun barudak ngakses bahan seksual pantes online boh ngahaja atawa sacara ékspériméntal.

"Kadé kami ngawatesan eusi porno ku kituna barudak urang teu ngamekarkeun sikap unsafe kana kabiasaan seksual na idin atawa pintonan unrealistic tina hubungan jeung gambar awak.

"The pangwatesan pornografi online mun sawawa mudahan baris nyieun kirang hésé pituduh barudak urang nuju bahan nu ngajarkeun luyu jeung kapercayaan urang dina martabat unggal jalma manusa".

Tanda petik ti Maryam Sharpe dina Maret 11 Story di The Guardian mucunghul di sapotong ieu dina ramatloka Katolik LifeSiteNews. artikel nu kutipan sumber urang hormat kaasup neurosurgeon Dr Donald Hilton jeung yourbrainonporn.com.

https://www.lifesitenews.com/news/internet-porn-the-highly-addictive-narcotic-emasculating-young-men-through-erectile-dysfunction


March 29, 2019, (LifeSiteNews) - lalaki ngora nu keur rampok pangabisa maranéhna pikeun asupkeun kana hubungan seksual alam kalawan awéwé salaku sering nempoan pornografi rewires brains maranéhanana, undermining pangabisa maranéhna pikeun nedunan séksual.

Dina rasa, lalaki di teens maranéhanana ngaliwatan 30s maranéhanana ayeuna keur inoculated ngalawan kelamin, ngalawan sauyunan, ngalawan procreation, ngalawan keu cinta, ngalawan nikah, ngalawan kabagjaan.

Na yén vaksinasi urusanna haratis liwat internet.

"Nepi 2002, anu incidence tina lalaki sahandapeun 40 kalawan ED (disfungsi erectile) éta sabudeureun 2-3 persén," Maryam Sharpe tina ganjaran Yayasan ngawartoskeun nu Guardian. "Kusabab 2008, nalika bébas-streaming, luhur-harti porno janten kitu gampang sadia, geus steadily risen".

"(P) orn geus ngarobah cara barudak jadi aroused séksual," dituluykeun Sharpe, sarta eta geus lumangsung, "dina hiji umur basa aranjeunna keur paling rentan ka gangguan kaséhatan méntal sarta addictions. Paling addictions sarta gangguan kaséhatan méntal mimitian dina rumaja ".

Artikel Guardian ngusulkeun yén, "Nepi ka nu katilu pamuda kiwari ngalaman disfungsi erectile".

fenomena geus dipelak jadi umum yen eta ngaran: "porno-ngainduksi Erectile disfungsi" (PIED).

"Gantina wiring gairah seksual ka jalma nyata, rumaja dinten ieu mindeng kapanggih di hareup layar, sarta ceuk urang wiring sirkuit seksual otak na urang keur nyalira di kamar na, mun voyeurism tinimbang partisipasi," nyatet hiji video instructive, Brain rumaja meets-speed High porno Internét.

"Alien nyaeta kecap Abdi ngagunakeun pikeun ngajelaskeun kumaha eta dirasakeun nalika kuring diusahakeun kudu bandung jeung awéwé nyata," ceuk salah sahiji nonoman dicutat dina video. "Ieu dirasakeun jieunan sarta asing pikeun kuring."

"Ieu kawas Kuring geus gotten jadi conditioned mun diuk di hareupeun a layar (masturbating) yén pikiran mah ngemutan yen janten kelamin normal tinimbang kelamin sabenerna nyata," manehna ditambahkeun.

"Awewe teu giliran kuring di, iwal aranjeunna dijieun dua diménsi jeung tukangeun monitor sagelas abdi," ceuk nu sejen.

Batur ngalaporkeun hijina harepan maranéhanana achieving sarta ngajaga hiji cacakan salila sauyunan nya mun "ngabayangkeun porno".

Kusabab fenomena teh mangrupa anyar - sanggeus kabeh, aksés internét-speed tinggi gandeng kalawan gampang, aksés swasta ngaliwatan smartphone, iPads, sarta komputer laptop téh inovasi panganyarna - studi émpiris perlu undertaken.

Samentara éta, bukti anecdotal ieu piling up salaku pakar - kaasup psikolog, psychiatrists, sarta urologists - laporan nu sipatna dédéngéan sorts ieu tina laments ti pamuda anu di umur geus kaliwat bakal geus di Puncak prowess seksual.

Urologist Paul Garéja ngawartoskeun LifeSiteNews nu bari keur euweuh bukti nu ngayakinkeun keur pergaulan antara pamakéan porno na disfungsi erectile, anu kausalitas "ngajadikeun rasa tur loba clinicians na therapists, kaasup kuring sorangan, pageuh yakin eta janten masalah badag pikeun generasi saterusna ieu. "

"Ieu teuas uninga persis sabaraha pamuda anu nalangsara ti ED porno-ngainduksi. Tapi éta jelas yén ieu téh fenomena anyar, sarta éta acan langka " nyatet Dr Abraham Morgentaler, diréktur Gedong Kaséhatan Boston na profesor klinis of urology di Harvard Médis Sakola.

"Kuring nyaho ieu janten leres ngan kusabab pangalaman abdi sareng ieu lumangsung Batur Kuring gawekeun," ceuk Maureen Newberg, a worker dilisensikeun klinis sosial (LCSW) practicing di wewengkon Washington DC.

"Kuring dina praktekna swasta nu 95 persén klien kuring téh budak jeung lalaki. Ampir kabéh klien ieu boga masalah porno atawa kecanduan porno, "ngawartoskeun dilisensikeun nikah jeung kulawarga therapist Daud Kasan LifeSiteNews.

"Pangalaman abdi isu maranéhanana jeung kasuksésan maranéhna teu meunang kaluar pamakéan porno geus nyababkeun kapanggihna nu porno mangrupakeun kuat 'ubar'" ceuk Kasan.

kecanduan porno, kawas addictions sejen, ieu impoverishing nyawa generasi sakabéhna hasil pamuda. psikolog eminent Éropa urang, Dr. Gerard van den Aardweg, sums eta up:

porno-enslaved nu aya lalaki miskin, terasing di kontak manusa maranéhanana. wolfs lone. Beuki porno, anu beuki lila nguatkeun preoccupation orok, infantile maranéhna jeung kahayang jadi "lalaki badag," sarta kirang aranjeunna sanggup di kontak hirup nyata.

The unintended, konsékuansi unanticipated tina pamakéan porno sering ku pamuda sugan manjangkeun saluareun disfungsi erectile jeung undermining tina hubungan kakawinan séhat.

Tandaan Regnerus, dosen sosiologi di Universitas Teksas di Austin sarta sasama senior di Austin Institute keur Study of kulawarga dan Kebudayaan, ngusulkeun korelasi antara pamakéan porno jeung rojongan pikeun nikah sarua-sex deui di 2012.

panalungtik nyatet yén "rojongan lalaki sawawa ngora pikeun redefining nikah bisa jadi sagemblengna produk cita ngeunaan kawajibanana expansive, hak, liberties, sarta komitmen mulya ka fairness. Eta meureun, sahenteuna dina bagian, hiji ku-produk ti paparan biasa mun meta kelamin beragam jeung grafis, "disaksian ngaliwatan porno internét.

"Situs pang populerna The web urang porno do saeutik nepi ngabentenkeun hiji kalakuan kelamin - atanapi kategori sapertos - ti nu sejen," ceuk Regnerus. "Gazers anu diolah ka seuneu-selang dousing veritable of diversity kelamin-polah."

"Ieu henteu akina anjeun Playboy," manehna ditambahkeun.

The omnipresence toksik sarta kakuatan pornografi via internet

Salaku perangna ngaliwatan "kabebasan ucapan" hak pornographers jeung industri maranéhna geus waged pikeun dekade, sababaraha noticed nu pemirsa jalu ngora éta sorangan jadi ruksakna jaminan. Ayeuna raja pati gegedean di ieu jadi teu mungkin malire.

Dr Donald Hilton, hiji gaul profesor adjunct di Departemen Neurosurgery, Universitas Texas Médis Sakola di San Antonio sarta anggota Déwan Direksi Institute Médis pikeun Kaséhatan Sanggama, nulis dina hiji artikel judulna Pornografi: Fueling nu Seuneu tina karacunan Sanggama:

Ieu madhab. Pornhub, situs paling dilongok kadua on bersih, kapaksa 92 miliar jelema didatangan di 2016, cukup keur video 12.5 pikeun unggal jalma di sakuliah dunya. Eta geus jadi mode primér atikan seksual pikeun teens komo preteens kiwari, mibanda sanggama loba teens sanggeus ditempo, kaasup diantara leuwih ti dua urang.

unleashing ieu seksualitas toksik on manusa geus ngaruksak jalma anu nempo eta jeung geus adiktif ka jalma anu neruskeun migunakeun eta. Sanajan kitu, titik ieu vigorously dilawan ku industri porno jeung apologists akademik anu ngarojong eta. Maranéhanana ngomong yén ngan masalah porno teh éra na nyusunna moral yen mores agama nempatkeun kana eta.

Dr Jeffrey Satinover, dina parnyataan dikirimkeun ka panitia Sénat AS di 2008, dipedar: "Geus salawasna seemed timer bukti yen pornografi aya sia aya leuwih ti wangun 'éksprési.' merits putative na, kurangna tujuanana, atawa Dedemit salawasna kituna geus didebat dina istilah luyu jeung 'babasan,' sarta hukum urang ngeunteung salaku loba. Simkuring ngajawab leuwih 'moral' pustaka porno; alam salaku seni 'tinggi' atawa 'low'; naha éta boga sagala 'nilai redeeming.' Rujukan pikeun 'jalan' tina 'pustaka' porno jeung 'meta' tina porno 'tari' anu enshrined di tingkat pangluhurna Amérika fiqih-éta konstitusional kecap dina tanda petik sahingga jelas yén pamahaman pornografi salaku ungkapan téh foundational na unquestioned. "

"Ku mecenghulna komputer, sistem pangiriman pikeun rangsangan adiktif (pornografi internét) ieu geus jadi ampir lalawanan-gratis," dituluykeun Satinover.

"Ieu salaku sanajan urang geus devised wangun heroin 100 kali leuwih kuat batan sateuacan, usable dina privasi hiji urang ngarep sorangan sarta nyuntik langsung ka uteuk ngaliwatan panon," ditambahkeun Satinover. "Ieu kiwari aya di suplai taya via jaringan distribusi timer nyimpen ulangan, Maha Agung sakumaha seni tur ditangtayungan ku Undang Dasar."

Undoing karuksakan

"Disfungsi seksual porno-ngainduksi mangrupakeun fenomena di dieu pikeun cicing," ngadéklarasikeun Dr. Tim konci, mangrupa psikolog sarta asisten dosen klinis di Institute pikeun Élmu Psikologis, Illahi Mercy Universitas.

PIED bakal mibanda kami "dugi lalaki bisa diangkat ku kahadéan diri kontrol jeung kolotna bisa yakin tina kedah ngagunakeun saringan internét (jeung akuntabilitas internét) pikeun nyegah barudak maranéhanana tina ngakses jaba pantes," ceuk konci dina pernyataan mun LifeSiteNews. "Éta ngayakeun basajan atawa effortless pikeun ngangkat anak anu peunteun diri kontrol-, chastity, purity, sarta modesty. Guru ti barudak kudu mimiti jadi yakin ngeunaan nilai ieu. "

"Ieu a ngajual teuas," ceuk konci. "Kecuali anjeun sadar yen Gusti kami sumping ka masihan kahirupan, sarta méré eta abundantly".

Dr Hilton outlines opat léngkah penting:

  • Kahiji, urang kudu ngajaga generasi saterusna ti seksualitas toksik diwanohkeun ku industri porno na apologists na;
  • Kadua, urang kudu balik deui ka masarakat dimana sawawa nampik inhumanity tina porno;
  • Katilu, budaya urang beuki nyaeta teu boga sikap sabar tina rasisme na sexism, acan urang ngagungkeun duanana lamun jalma nu mibanda kelamin jeung kaméra téh rolling. Urang kudu tahan industri porno kana baku sarua;
  • Kaopat, urang kudu balik deui ka budaya hormat, empati, sarta asih, nu antithesis of budaya porno modern.

A kabeungharan informasi ngeunaan quitting porno na escaping épék na berpotensi ngaruksak bisa kapanggih di ramatloka sekuler mantuan, Brain Anjeun on porno.

Hiji jawaban dumasar-Kristen ka tindakan ngajadikeun babu pikeun pamakéan porno anu ditawarkeun ku digawe tisusut tidungdung.

11 Maret 2019. Dina artikel gaya hirup utama ku Amy Fleming, Mary Sharpe ieu dicutat éksténsif ku nu Guardian on pamakéan pornografi jeung disfungsi erectile.

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2019/mar/11/young-men-porn-induced-erectile-dysfunction

Ieu porno nyieun pamuda impotent?

Nepi ka sapertilu ti pamuda kiwari ngalaman disfungsi erectile. Sababaraha nu ngarobah ukuran ekstrim sapertos implants penile - tapi najong watek pornografi maranéhna hijina solusi?

disfungsi Erectile
Ilustrasi: Nishant Choksi

Tdieu mangrupa kampanye iklan adorning torowongan ti London Underground bearing slogan "ED geus paeh" salajengna ka photograph of a lalaki damang-pilari di perdana-Na. "Ulah salempang," eta nyebutkeun aya tulisan leutik handapeun. "Ed teu bodo a. Ieu hiji hal anu bodo. Ieu pondok pikeun disfungsi erectile ". The poster anu promosi hiji merk anyar tina sildenafil (paling ilahar disebut Viagra), nu urang nu sakuduna dituju pikir mangrupa slaying masalah. Tapi, siga nu nangtung, ED téh tebih ti maot.

pasar core Viagra urang dipake janten lalaki heubeul di kaséhatan miskin, tapi dumasar kana studi panganyarna sarta survey, antara 14% na 35% tina pamuda ngalaman ED. "Ieu gélo tapi leres," nyebutkeun Mary Sharpe tina ganjaran Yayasan, Mangrupa zakat atikan fokus dina cinta, baham jeung internet. "Nepi 2002, anu incidence tina lalaki sahandapeun 40 kalawan ED éta sabudeureun 2-3%. Kusabab 2008, nalika bébas-streaming, luhur-harti porno janten kitu gampang sadia, geus steadily risen ". Bukti The, kilinis sarta anecdotal, ieu ningkatna yén pamakéan pornografi téh faktor signifikan.

Linking ED sarta pamakéan pornografi

Clare Faulkner, a psychosexual sarta hubungan therapist dumasar di sentral London, anu di antara maranéhanana anu numbu ED sarta pornografi pamakéan. "Kuring ayeuna kudu klien ED di 20s mimiti maranéhna," nyebutkeun manéhna. Bagian tina masalah pornografi téh nya éta "a pangalaman pisan dissociated. Stimulasi datang externally, nu bisa nyieun pisan teuas janten dina awak Anjeun. "Ogé perpetuates mitos, manéhna nyebutkeun, éta" lalaki nu batu teuas sarta awéwé anu siap pikeun kelamin sadaya waktu ".

pemirsa lone pornografi jadi biasa keur pinuh dina kadali pangalaman seksual maranéhanana - mana deui, nyebutkeun Faulkner, "teu replicated di alam nyata". Keur Nyanghareupan hiji mahluk manusa nyata, pajeulit, kalawan kaperluan sarta insecurities, bisa jadi deeply kaluar-putting.

PIED

Dina panglawungan online dedicated ka disfungsi erectile porno-ngainduksi (PIED), puluhan rébu pamuda bagikeun struggles maranéhanana ngeureunkeun maké pornografi, progression maranéhanana ti porno lemes keur hardcore jeung halangan maranéhna nyanghareupan dina ngabentuk real-hirup hubungan romantis tur seksual. Éta teuas ngabuktikeun outright pornografi anu nyababkeun ED tapi testimonies ieu ngayakeun réplikasi papanggihan tina literatur klinis: yen lamun lalaki bisa kick watek porno maranéhanana, aranjeunna mimiti cageur pangabisa maranéhanana jadi aroused ku sauyunan real-hirup.

Sababaraha pamuda geus dimimitian gerakan rojongan grassroots sorangan, kayaning NoFap (Slang keur "euweuh masturbating"), diadegkeun dina AS ku Alexander Rhodes. (Sharpe observes yen pamuda ayeuna "equate masturbasi kalawan pornografi - aranjeunna teu ningali aranjeunna nyalira".) Rhodes, ayeuna 31, dimimitian maké pornografi internét di sabudeureun 11 atanapi 12. "Kuring di generasi mimiti jalma anu tumuwuh nepi dina speed tinggi porno internét," cenahna dina sawala online panganyarna.

Ku waktu anjeunna dimimitian mibanda kelamin dina 19, tuluy manéhna: "Kuring teu bisa mertahankeun hiji cacakan tanpa imagining porno. -Speed ​​tinggi porno internét éta pangajaran kelamin kuring "Taun ka tukang, anjeunna ngawartoskeun hiji panongton di Center Nasional AS urang on eksploitasi Sanggama:". Barudak di Amerika Serikat jeung leuwih ti dunya dimekarkeun ayeuna keur funneled ngaliwatan hiji pangalaman online mana paparan pornografi praktis wajib ".

pamaké porno ngamimitian ngora

The umur ngora dina nu Rhodes dimimitian ningali pornografi teu ilahar. Dina 2016, Middlesex Universitas kapanggih yén 93% tina 14 taun olds geus katempo bahan eksplisit online, Kalawan 60% tina barudak gaduh munggaran diawaskeun deui di imahna sorangan. jeung hiji ulikan Irlandia diterbitkeun samemehna taun ieu dina Studi porno jurnal kapanggih yén 52% tina budak dimimitian maké pornografi pikeun masturbasi dina yuswa 13 atawa dina. média sosial bisa jadi gateway a, nyebutkeun Sharpe. "Béntang porno gaduh rekening Instagram ngarah nuju lalaki kids ka kasampak di aranjeunna on Instagram, sarta dina bahan maranéhna maranéhna gé nyebutkeun: '. Tingali dina video panganyarna kuring' Hiji atawa dua clicks jeung nu ditéang dina porno hardcore. Kids of 12 atanapi 13 teu sakuduna dituju bisa nempo bahan sawawa hardcore ".

Pahala Yayasan henteu hiji organisasi anti pornografi, nyebutkeun Sharpe, "tapi kaleuwihan porno anu ngarobah cara barudak jadi aroused séksual". Sarta biasa lumangsung di taun formative maranéhna, "dina hiji umur basa aranjeunna keur paling rentan ka gangguan kaséhatan méntal sarta addictions. Paling addictions sarta gangguan kaséhatan méntal mimitian dina rumaja. "Manéhna jeung Faulkner yakin yén naékna di pamakéan pornografi bisa sahenteuna sabagean ngajelaskeun naha millennials anu ngabogaan kirang kelamin ti generasi saméméh éta, Nurutkeun ulikan diterbitkeun dina Archives jurnal ngeunaan Paripolah séksual.

pangalaman porno pamaké

Gabe Deem, pangadeg grup recovery pornografi Bangsa reboot, Speaks kabuka ngeunaan pangalaman sorangan. Nalika anjeunna 23, cenahna: "Kuring diusahakeun kudu bandung sareng mojang geulis, nu awéwé kuring ieu pisan katarik, sareng nanaon kajadian. Abdi teu bisa ngarasakeun sagala gairah fisik teu bisa meunangkeun bit slightest tina hiji cacakan ".

Salaku kalawan addictions sejen, nyebutkeun Faulkner: "Jalma kudu dosis kuat pikeun meunangkeun tinggi. Ieu salawasna ngeunaan ngadorong wates pikeun meunangkeun pikagumbiraeun sarua. Anu hartosna naon maranéhna nuju nonton meunang leuwih hardcore sarta berpotensi frightening. . Kuring geus kungsi klien ngawartosan aranjeunna geus teu nyaman jeung bahan aranjeunna nuju nonton "Nalika peneliti diajar nu brains pamaké pornografi nu nyurung, nyebutkeun Sharpe:" Aranjeunna nuju ningali parobahan uteuk sami anu umum di sakabéh addictions. "

Performance Kahariwang

Sababaraha masih ngilangkeun kebangkitan di ED diantara pamuda salaku kinerja kahariwangTapi Sharpe nyebutkeun bari yén bisa jadi bener keur sabagian, "Naon urang nuju nguping béja ti clinicians, therapists kelamin, dokter jeung jalma kaayaan kabiasaan seksual nu nyurung éta leuwih ti 80% tina isu anu porno-patali." Pahala Yayasan boga geus ngajalankeun bengkel sareng praktisi Podomoro peuntas UK sarta kapanggih anu dokter na pharmacists ulah malah nganggap nanyakeun penderita jalu ngora maranéhanana anu gaduh ED ngeunaan pamakéan pornografi maranéhanana. "Aranjeunna nuju méré aranjeunna Viagra na nu bakal teu bisa dipake keur loba di antarana," nyebutkeun Sharpe. "Hayu urang teu kaayaan jeung masalah kaayaan".

Nalika ubar teu dianggo, Sharpe geus ngadéngé pamuda meunang implants penile (prosthetics dipelak di sirit pikeun mantuan erections). "Salah sahiji peserta médis di salah sahiji bengkel urang sataun panungtungan ceuk sabar kungsi ngalaman dua implants sapertos". Hiji No sempet panginten nanya anjeunna ngeunaan pamakéan pornografi.

Dina datangna sakola anyar, Sharpe recalls, hiji budak rumaja ditanya nya sabaraha kali sapoé masturbating kana porno teuing loba. "Aranjeunna nuju ngagunakeun eta sadaya waktu," nyebutkeun Sharpe, "sarta taya sahijieun nu nétélakeun aranjeunna éta masalah."

24 Pébruari 2019. Mary Sharpe disadiakeun commentary ahli dina pencét on hal ieu pisan hanjelu di pangadilan Skotlandia. Ieu ngajempolan bangsa. carita oge aya ti éta Minggu Post salaku "Alesha MacPhail rajapati: Teens kiwari desensitised kana telenges bahan online seksual, ngaku ahli"

The 24 Minggu Post 2019 PébruariThe 24 Minggu Post 2019 PébruariThe 24 Minggu Post 2019 PébruariThe 24 Minggu Post 2019 PébruariThe 24 Minggu Post 2019 Pébruari

Nyitak Friendly, PDF & Email