koran online pencét

TRF dina Pencét 2019

Wartawan parantos mendakan The Reward Foundation sareng nyebarkeun berita ngeunaan padamelan urang kalebet: pelajaran urang ngeunaan résiko tina bingeing jangka panjang dina porno; nyaéta panggero pikeun pendidikan séks anu épéktip, difokuskeun otak dina sadaya sakola; butuh latihan panyawat kasehatan NHS ngeunaan kecanduan pornografi sareng kontribusina urang pikeun panalungtikan ngeunaan disfungsi seksual anu diinduksi ku porno sareng gangguan perilaku seksual anu nyurung. Halaman ieu nyatakeun penampilan urang dina koran sareng online. Kami arepkeun nyebarkeun seueur carita deui nalika 2019 maju.

Lamun ningali carita featuring TRF kami geus moal nyimpen nepi, mangga ngirim kami catetan ngeunaan eta ngagunakeun formulir kontak di handap kaca ieu.

Unak panganyarna

Pitur sareng Kabudayaan Pitur, téks ku Roisin Agnew. Diterbitkeun online 9 Desember 2019

Naékna bahaya tina pertahanan 'kasar séks' sareng naon hartosna pikeun awéwé

Grace Millane, India Chipchase, Natalie Connolly: naratif seksual pribadi awéwé anu dianggo ngalawan aranjeunna, bahkan dina pupusna

Kekerasan seksual ngalawan awéwé nyaéta kanaékan Inggris di cara anu ngareureuwas sareng sakedik-kahartos. Manjang ti panggunaan sajarah seksual awéwé awéwé nalika uji rajapati sorangan ngaliwat ka popularisasi sareng nyalahgunakeun prakték BDSM, sering disalahkeun dina kadudukan pornografi tegar. Anu tetep teu jelas mangrupikeun cukang pikeun gelombang anyar kekerasan anu dibédakeun ieu, sareng kumaha awéwé sorangan konsensual sareng ngembang dina patepungan ekstrim dina hubungan seks nyarios masalah anu lebet dina hubungan seks ayeuna.

nu rajapati tukang backpacker Inggris 21 taun Grace Millane sareng sidang profil anu dituturkeun anu sateuacana nyababkeun perhatian anu jero, nyorot cara narasi seksual awéwé awéwé tiasa dianggo ngalawan aranjeunna salaku bagian tina pertahanan 'kasar.'

Dina wengi ulang taun kaping 22 taun, Millane - anu nuju ransel di Selandia Anyar - nambut tanggal hiji lalaki anjeunna tepang dina Tinder. Saatos wengi kaluar, dua na balik deui ka imahna di mana anjeunna ngolotan anjeunna maot dugi séks. Sanaos juri ngirimkeun putusan anu kaliru dina bulan kamari, sidang sorangan nyababkeun kemarahan dina cara hirup sex Grace dibere salaku bukti ka dirina. Partisipasi sateuacana anjeunna dina BDSM sareng ngagunakeun aplikasi dating jimat sapertos Whiplr dijantenkeun buktina yén anjeunna resep kana sababaraha prakték-prakték anu sanés, yén ieu mangrupikeun kasus 'game séks salah'. Salah sahiji mantan kabogohna malah digeroan ku pertahanan pikeun ngabuktikeun yén Grace milu nyekup pikeun ngabéjaan seksual.

Di sakuliah Inggris dina dekade panungtungan, aya anu gaduh 90 persen ningkat dina pertahanan 'kasar awewe atawa lalaki', sareng dina lima taun ka tukang éta suksés ampir satengah kasus. Horred ku tren muncul ieu, aktuator Fiona McKenzie nyetél Kami henteu tiasa satuju kana ieu, kelompok kampanye anu damel pikeun gaduh 'kasar awewe atawa lalaki' - atanapi anu disebut '50 Shades'- Pertahanan dialungkeun kaluar ka pengadilan Inggris. Marengan MP Buruh Harriet Harman, grup éta nyobian nambihan klausa na RUU Penyalahgunaan Domestik anu bakal ngajantenkeun éta haram pikeun lalaki anu maéhan awéwé pikeun ngaku yén anjeunna satuju kana kekerasan anu nyababkeun maotna. Para pamiarsa nyatakeun yén konsép ka buruan seks sésa-sésa teu sami sareng satuju pikeun dibunuh, sapertos nunjukkeun Millane. Pertahanan 'seks kasar' ogé teras nyababkeun korban nyiksa seksual ka payun, kasieun yén kahirupan séks séwang-séwangan bakal dianggo éra atawa ngalepatkeun aranjeunna - hal anu parantos jauh teuing dina sistem pengadilan.

"Sering, anjeun moal mendakan naon-naon ngeunaan jalma anu parantos maot di luar nami na sareng tuduhan lurid ieu" - Fiona McKenzie, Urang Teu Bisa satuju Pikeun kampanye ieu

"Ieu sigana janten kekerasan lalaki tradisional tradisional ngalawan awéwé anu sigana saluyu sareng kekerasan langkung seueur ngalawan awéwé," saur McKenzie. "Tapi kusabab sababaraha alesan dina sistem kaadilan kriminal, sareng sabagian dina média warta ogé nalika dilaporkeun, éta dipercaya yén awéwé parantos ngucapkeun 'leres, kuring hoyong kacilakaan parah. Abdi hoyong di rumah sakit ku kahirupan séks abdi '. "

"Seringna, anjeun moal mendakan naon-naon ngeunaan jalma anu tiwas saluareun nami na sareng tuduhan lurid ieu yén anjeunna satuju kana sagala jinis kagiatan seksual sateuacan anjeunna maot," terus McKenzie. "Upami urang nuju taun 90an sareng taun 2000an, nami awéwé splashed dina koran handapeun judul 'kinky sex mum', 'mahasiswa kuliah BDSM'."

Ngungkulan patarosan ngeunaan persimpangan kompléks jinis sareng kekerasan parantos janten masalah anu ngadesek, henteu ngan kusabab buktina nunjukkeun yén éta langkung fatal pikeun awéwé, tapi kusabab éta mangrupikeun manifestasi kabingungan anu lega ngeunaan kumaha jalma-jalma anu sahandapeun 40an kelamin.

Éta hubungan kasar parantos janten populér dina taun-taun ayeuna datang salaku berita pikeun taya sahijieun, sareng politik séksualna parantos kapayunna diantara jalma ngora masih teu dipikanyaho. Hiji kajian anu dilakukeun ku Savanta ComRes pikeun BBC Radio 5 minggu kamari ngungkabkeun yén 38 persen awéwé dina yuswa 40 taun ngalaman "teu dihoyongkeun" nyentok, nyekep, atanapi nyentak nalika konsép séksual. 42 persén awéwé ieu nyarios yén aranjeunna "diteken atanapi maksa" kana éta. Normalisasi laku seksual anu telenges sering disalahkeun dina kamlaratan porno tegar diantara pamuda. Tapi, numutkeun Mary Sharpe tina ganjaran Yayasan - amal anu khusus dina pornografi sareng pendidikan séks - porno anu sarimbag sareng awéwé pikeun milarian "barang kasar supados karasa nanaon".

"Ku umur 25 taun, salaku awéwé ngora, sigana panginten anjeun ningali 10 taun porno tegar," saur Sharpe ka Dazed. Anjeunna percaya yén momen budaya ayeuna nyababkeun awéwé sacara salah ngémutan ngabebaskeun séksual kalayan ekstrem séksual - kanyataan anu langkung parah nalika pamuda anom "internalisasi yén awéwé hoyong ditumbuk". Titik kabingungan di dieu nyaéta yén awéwé henteu ngan ukur korban budaya, tapi anu mungkin insidiously dibentuk hawa nafsu na, sareng kaayaan maranéhna pikeun milarian hubungan seks anu sering perkawis nganalkeun fantasi anu henteu sacara lengkep sareng nempatkeun aranjeunna dina résiko.

Perdebatan séksual ogé mangrupakeun disservice ka masarakat BDSM sareng prakték na. Jalma nginjeum éstétika-na épék na 'status status nyimpang' tanpa ngadopsi aturan sareng pedoman di sekitar idin sareng kasalametan anu diikat ku komunitas. Anu dibawa kana arus perdana ku (henteu bisa pisan) 50 Shades pangaruh ngan ukur nyorong panyalahgunaan sareng panyalahgunaan budaya BDSM sareng komunitas, anu patuh pisan dina aturan - idin nyaéta dasar tina budaya kink, sareng upami anjeun ngalakukeunana sacara sehat sareng aman, anjeun tiasa milih atanapi kaluar iraha waé .

"Masih sesah pikeun nyarios naon gelombang kekerasan seksual ieu ngalawan awéwé sareng kumaha éta dibélaan nyarios ngeunaan urang sareng momen anu ayeuna, tapi nalika urang nyatet éta, penting yén penjagaan dilarapkeun dina tingkat légal sareng budaya"

Pertimbangan sanésna ogé kumaha kekerasan gendered aya hubunganna sareng 'krisis' dina maskulinitasna. Anu lalaki bakal ngahontal modeu anu paling utuh pikeun negeskeun dominan sareng kakuatan dina momen krisis koléktif sigana gampang teuing kasimpulan ngagambar, sareng henteu ngagaduhan bukti nyata (acan). Nanging kedah diperhatoskeun naha lalaki 'ngadorong deui' dina privasi pangkeng sareng jauh tina panon umum. A pos-MeToo momen parantos ngalungkeun seksualitas jalu dina kaayaan kabingungan: sababaraha lalaki ujug-ujug mendakan kalakuan seksual sateuacana pikeun ayeuna dihartikeun henteu katampi; batur karasa ambek-ambekan kana parobahan anu parantos maju sareng kakuatan anu langkung ageung sareng laju kusabab moméntum balikna gerakan.

Conor Creighton, panulis sareng pamimpin semedi anu parantos merhatoskeun perhatian kana ngajalankeun bengkel dina kaémutan sareng masculinity, yakin aya "seueur kabingungan ngeunaan hubungan" di antawis lalaki dina waktos anu ayeuna, tapi henteu nungtut amarah. "Kuring henteu nyangka lalaki anu ambek, tapi murka ngan hiji-hiji émosi lalaki didorong bagikeun," cenah. "Jadi upami lalaki urang depresi, sedih, atanapi bingung janten muncul amarah, sabab éta kumaha urang sosialisasi."

Masih sesah pikeun nyarios naon gelombang kekerasan seksual ieu ngalawan awéwé sareng kumaha éta dibélaan nyarios ngeunaan urang sareng momen anu ayeuna, tapi nalika urang nyatet éta, penting yén pancegahan dilarapkeun dina tingkat légal sareng budaya. Di sisi hukum, ieu ditutupan ku anu resep kana kampanye Kami Teu Tiasa Nyanggakeun Ieu sareng misi aranjeunna pikeun gaduh klausa anu ditambihkeun kana RUU Panyalahgunaan Rumah Tangga anu bakal mastikeun riwayat séksual awéwé maot henteu tiasa dianggo ngalawan anjeunna ku dugaan killer dirina. Dina tingkat kabudayaan, langkung hésé terang dimana ngamimitianna. Pangakuan yén kekerasan ngalawan awéwé nunjukkeun dirina dina cara anu langkung halus sareng pribadi diperyogikeun - sareng diperyogikeun geuwat - sabab ngan urang tiasa nyobian méréskeun masalah anu ngembang sareng kadang fatal di mana minat awéwé sareng paksaan dina bentuk ekstrim jinis nempatkeun. aranjeunna dina résiko, sareng ngantepkeun budaya urang henteu tiasa dipertanggungjawabkeun.

Diterbitkeun online dina 6th Désémber 2019

Ngasahkeun Mary Sharpe ngabahas pornografi sareng kriminalitas dina The Sembilan

nyarankeun Mary Sharpe muncul tadi wengi di BBC urang Salapan pikeun ngabahas normalisasi pornografi telenges, anu parantos aya disorot nuturkeun dmana jalma pikeun rajapati na Rahmat Millane Nopémber panungtungan.

Cik Millane - saurang backpacker Inggris taun 21 - tiwas di Selandia Anyar bari dina hiji tanggal sareng lalaki éta.

Cik Sharpe, anu amal Pahala Yayasan ngajadikeun panalungtikan di daérah ieu tiasa diaksés ku masarakat, ngabahas fénoména sareng panerapan umur verifikasi anu parantos dipayuna ku Pamaréntah Inggris.

Telepon porno nyaéta nyetir nonoman ka terapi séks

artikel ku Mark Howarth sareng Andrew Gregory Saptu 5 Oktober 2019

Jumlah nonoman anu milarian pitulung parantos langkung saé. Konsultan nyalahkeun pidio 'sex sampurna' anu katingali ku barudak sepuh tujuh

Jumlah rumaja milari terapi séks dina NHS parantos langkung ti dua dina dua taun, numutkeun inohong resmi.

Para ahli nyalahkeun luncat kana ngaronjatna Prévalénsi pornografi dina smartphone sareng média sosial maranéhna, kalayan salah sahiji paribasa ngora ngaharepkeun kelamin bakal "sampurna unggal waktu".

Dina total, 4,600 murangkalih sareng barudak ngora yuswa 19 atanapi kaayaan terapi psikoseksual anu diperyogikeun dina 2017-18 sareng 2018-19. Salila periode dua taun sateuacanna, aya 1,400 rujukan.

Gemblengna, rumaja ngajantenkeun 1 ti 10 pasien anu nampi konseling jinis, dibandingkeun sareng 1 dina 30 dua taun ka pengker, ngalaporkeun NHS Digital.

Muriel O'Driscoll, pembimbing sareng terapi jiwa psikologis anu ngarawat rumaja, saurna: "Sareng nonoman, sakapeung sanajan kasadiaan pendidikan seks, aranjeunna sering henteu terang naon anu aranjeunna lakukeun atanapi ngaharepkeun jinisna bakal sampurna unggal waktu.

"Aranjeunna henteu terang naon anu aranjeunna laksanakeun sabab nuju nunjukkeun pangalaman poténsial dina film porno atanapi video di Facebook sareng média sanésna. Éta henteu ngeunaan kanyataan - kanyataan teu sampurna. Kadang kelamin dianggo; sakapeung henteu.

"Aranjeunna ngarepkeun jalma tiasa gaduh orgasme sakedik. Sareng, tangtosna, upami jalma ngora ngalaman pangalaman anu goréng dina kagiatan séksualna, maka éta maénkeun dina pikiran. "

O'Driscoll, anu parantos damel di NHS sareng Brook Advisory Centre sareng ayeuna ngalaksanakeun pribadi di Merseyside, ogé nyarioskeun yén budak lalaki sareng awéwé kadang prihatin yén alat kelaminna henteu katingali atanapi ukur dugi ka anu pernah aranjeunna tingali online.

Barudak téh nabrak dina pornografi online ti anom umur tujuh, laporan anu kapanggih dina sasih bulan. Survey éta, ti Badan Klasifikasi Film Inggris, ngusulkeun yén tilu-suku kolotna karaoskeun anakna moal ningali porno online, tapi langkung ti satengah parantos dilakukeun. Para mudik ngajelaskeun perasaan "bingung" ku naon anu aranjeunna tingal.

Mary Sharpe, lulugu eksekutif hubungan amal The Reward Foundation, nyarios: "overuse téknologi nyiptakeun rumaja anu karep, depresi sareng masalah psikoseksual. Kusabab munculna broadband laju-laju tinggi di 2006, Prévalénsi masalah kaséhatan méntal parantos nyalira di kalangan para pamuda. Naha aranjeunna dikaitkeun?

"Industri internét sareng porno anu dikaluarkeun pikeun nolak éta, tapi kami nyangka yén disambungkeun sabab gejala kitu sering méréskeun sakali nalika jalma ngaleungitkeun detox digital anu ngamungkinkeun otak maranéhanana teu tangguh pikeun ridho sapopoé."

Sapanjang dua taun katukang, jumlah jalma sadaya umur neangan pitulung ningkat rada 47,300, anu 10% rumaja.

Claire Murdoch, diréktur kaséhatan méntal nasional di NHS Inggris, nyarios: "Anu jadi jelas jelas nyaéta kabutuhan pikeun bagian masarakat ogé mimitian nyandak tanggung jawab pikeun tindakan maranéhanana, ngalaksanakeun tugas jaga anu ditangtoskeun sareng perangko ngarusak paripolah online - janten NHS henteu tinggaleun nyandak potongan éta. ”

Mary Sharpe dikutip dina tulisan anu pohara kuat ieu dina paripolah industri pornografi. PERHATOSAN: unsur ieu ngandung bahan anu ditingali ku sababaraha pamiarsa. Diterbitkeun 27 Séptémber 2019.


Kumaha industri sadis ayeuna sanitisasi

Kumaha industri sadis ayeuna sanitisasi

Sajumlah dewan parantos ngahasilkeun kasangka curiga sareng petunjuk hubungan anu ditujukeun pikeun barudak sareng barudak ngora, anu gagal narik perhatian kana bahaya pornografi anu nyebar. Laporan JO BARTOSCH

JESSICA REDDING maot minggu kamari; Coroner County Los Angeles mastikeun yén anjeunna yuswa 40.

Anjeunna ngalakukeun pornografi dina ngaran Jessica Jaymes. Pupusna prématur teu biasa pikeun anu disebut euphemistically "industri hiburan dewasa."

Film porno munggaran Redding anu dipidamel dina nyaéta Little Girl Lost, nalika anjeunna kakara 16.

Dinten ayeuna, salaku awak Jessica Redding ngabohong ngantosan post-mortem di Los Angeles, sahanteuna hiji situs web dewan di Inggris nyarioskeun murangkalih anu langkung ngora ti Redding nyaéta nalika anjeunna ngalaksanakeun pilem anu munggaran anu aranjeunna kedah dibéréskeun langkung-langkung. pornografi

Déwan County Warwickshire Pitunjuk "Hormatna Diri", anu disarankeun ku Public Health Warwickshire, bantosan ngabantosan naon anu dijelaskeun salaku mitos ngeunaan pornografi.

Warwickshire mangrupikeun salah sahiji seueur dewan pikeun ngahasilkeun kasangka curiga sareng bimbingan hubungan anu dituju barudak, rumaja sareng dewasa.

Sababaraha pamiarsa panginten tiasa ngabantosan yén masalah barudak ningali pornografi nyaéta yén éta ngartos pamikiran ngeunaan hubungan séks, dibantah anu ngakibatkeun wabah budak lalaki nyontoan naon anu ku aranjeunna katingali sareng nyerang awéwé sacara séksual di sakola (pikaresepeun "Peer on peer" nyiksa seksual di sakola ningkat ku 521 persen dina Warwickshire antara 2013-16).

Lain tiasa disebatkeun naékna di labiaplasties atawa 40 per cent awéwé ngora anu ngalaporkeun nuju diteken gaduh jinis, sakumaha indikasi anu pornografi teu aya di masarakat.

Kadua bakal salah, dumasar kana pedoman Respect Diri, anu percanten nyatakeun salah sahiji "masalah anu panggedéna pikeun nonoman anu ningali porno nyaéta éta mangrupikeun hal anu henteu" lakukeun "."

Dina usaha nyiksa maranéhna pikeun sigana "turun ku budak," anu aya tukangeuneun éta panduan anu ngahianat diri salaku jelema anu jahil, misogynis porno-tambahan.

Kritikus anu wani nunjukkeun "Pelatih Pelatih Anal Lesmana 2," "Sadaya Anal 3" atanapi "Budak pikeun wengi" (sadaya judul anu laris dina kasep anu kasebat Jessica Redding) tiasa nyababkeun pangertosan budakna ngeunaan hubungan anu séhat. sapertos, jelas-jelas aya prudes mutiara mutiara anu kedah diperyogikeun.

Kanyataanna, alesan seueur féminis anu musnah pisan ngeunaan kasadiaan nyebar tina pornografi nya éta ngarampok generasi iPhone tina hak kaaslian seksual anu sahih.

Teu aya anu lepat sareng nengtremkeun budak ngora yén masturbasi leres-leres henteu ngajadikeun aranjeunna buta, sareng memang tiasa ngabantosan aranjeunna betah dina awakna.

tapi lamun saurang mojang taun 12 nulis pikeun Hormatna Diri, prihatin yén anjeunna addicted kana pornografi sareng nyebarkeun yén anjeunna ningali éta pikeun "satengah wengi," responna henteu ngawartosan yén pornografi éta ngabahayakeun sareng henteu ogé ngajaminkeun yén yén séks anu nyiksa sareng henteu nyiksa. panginten bakal janten déwasa.

Kanyataanna, Hormat Diri nyisihkeun anggapan yén pornografi adiktif atanapi ngaruksak ku cara naon waé.

Numutkeun ka Mary Sharp tina Yayasan Ganjaran, amal atikan anu difokuskeun cinta, jinisna sareng internét, ieu sanés leres.

Dina hiji wawancara anu awal taun ieu pikeun Guardian, anjeunna ngajelaskeun: "kaleuwihan porno ngarobih kumaha murangkalih janten séksual seksual" dina umur nalika aranjeunna paling rentan kana gangguan kaséhatan jiwa sareng kecanduan. Kaseueuran kecanduan sareng gangguan kaséhatan méntal mimitian rumaja. ”

Hasil ieu tiasa katingali sacara jelas dina ongkos disfungsi éréksi, anu parantos ningkat tina 2-3 per cent lalaki di handapeun 35 di 2002 dugi ka 30 per cent ti saprak datangna bebas-streaming, porno anu definisi tinggi.

Di tempat anu sanés dina situs éta "hubungan kuis hubungan" ngajak para pengguna milih tina daptar réspon poténsial upami aranjeunna naroskeun pasanganna ningali pornografi.

Sacara réalistis urang terang yén "mitra" ningali pornografi kamungkinan janten jalu, sanaos Hormatna Diri kalayan riang ngingetkeun urang "duanana sareng budak awéwé nonton porno."

Naha anjeun milih pilihan "ngahinakeun" atanapi "anu panas", jawabanna mangrupikeun karesep pribadi kusabab sadayana "resep anu resep."

Anu jelas, gaduh "rebab" sanés masalahna, dampak remen pornografi ku dianggo pasangan pikeun harga diri.

Jauh ti ngamajukeun jalma-jalma ngahiji, penggunaan pornografi nyaéta a faktor konci dina hubungan putus.

Kalayan kunjungan ka situs pornografi anu langkung ageung tina Netflix, Amazon sareng Twitter digabungkeun, industri awewe atawa lalaki pasti bakal salamet tanpa bantosan hubungan umum tina hudang ti Warwickshire.

Mangkaning, Pitunjuk Hormat Diri ngalaksanakeun tugas hubungan umum anu pantes pikeun industri, ngajelaskeun: "Industri seks téh salah sahiji ti saeutik awéwé pikeun ngajantenkeun artos langkung seueur tibatan lalaki."

Pikeun minoritas leutik ieu leres. Candak Sheena Shaw, salaku conto. Anjeunna parantos damel nami dirina salaku "ratu rosebudding. "

Rosebudding mangrupikeun istilah anu dianggo dina industri pornografi pikeun prolaps anal, dimana réktum dipaksa kaluar anus.

Ieu katingalina mangrupikeun seksi, sapertos Shaw sanget nyatet: "Budaya ngajarkeun urang anu resep sareng anu henteu resep."

Wanoja anu ngalakukeun résiko ieu ngereun résiko, masalah bowel parna sareng bocor anal.

Nalika Majalah Wakil naroskeun ka Shaw ngeunaan naon anu anjeunna tiasa laksanakeun upami aya kacilakaan, anjeunna ngawaler: "Teu aya anu pernah ngobrol ngeunaan éta. Aranjeunna ngajadikeun anjeun ngadaptarkeun pengangkatan sateuacan ngalakukeun layar ieu. Anjeun leres-leres henteu badé kéngingkeun comp pekerja. "

Panginten anu masihan kakuatanana tina tungtutan fisik pornografi ayeuna, jalma anu ninggalkeun industri anu ngalaporkeun éta ubar, nyiksa sareng paksaan dina setna aya rife; kalolobaan awéwé telat antara tilu sareng 18 bulan sateuacan ngantunkeun.

Hayu urang jujur, teu aya anu nguatkeun perkawis rektum anjeun kaluar tina dintun anjeun nalika disebat "janggol" sareng nyidahkeun dina kaméra.

Sanaos kanyataanana pangperangan situs web The Respect Youself klaim "studi nunjukkeun yén kanyataanna bintang porno awéwé ngagaduhan harga diri anu langkung luhur sareng kepuasan padamelan ti rata-rata populasi." Studi ieu henteu dirujuk.

Dina komunitas anu direndam porno, urang kedah réalistis sareng nyiapkeun barudak pikeun naon kamungkinan aranjeunna bakal ningali online sareng, kaadilan, sababaraha pedoman dina Hormatna Diri anu welas asih sareng wijaksana.

Tapi sanitisasi industri sadis anu diwangun kana kasangsaraan awéwé sareng budak awéwé teu kaampurkeun.

Dina misinya sigana relevan, difokuskeun sareng nonoman, Warwickshire County Council ngajantenkeun pangantenan generasi pikeun mikir yén nyiksa anu digambarkeun dina pornografi henteu ngan ukur normal, tapi anu dipikahoyong.

Jo Bartosch nyaéta diréktur Klik Off, kampanye pikeun ngeureunkeun paménta pikeun pornografi. Punten kunjungan halamanna sareng mertimbangkeun nyumbang www.clickoff.org.

Mary Sharpe ieu dicutat éksténsif dina salembar ku Peter Inten, diterbitkeun dina 19 April 2019.

Panitén Katolik Skotlandia

Upcoming 'block porno' di Inggris geus tampi ku campaigners, tapi masalah ucapan bébas anu disorot ku Garéja.

Katolik geus tampi hiji blok umur upcoming on pornografi di Inggris, nu alatan dilaksanakeun dina bulan datang, sarta ngomong Garéja tiasa nyandak kalungguhan dina combating nu harms tina kecanduan porno.

Eta diumumkeun minggu ieu nu umur-verifikasi pikeun situs porno bakal diwanohkeun dina tanggal 15.

Sakali kenalkeun, sawawa kudu ngabuktikeun aranjeunna leuwih 18 ku ngadaptar rinci maranéhanana atawa meuli voucher a, dina raraga ngakses porno.

ucapan bébas

Katolik anu ngabantu kecanduan ngempur jeung Garéja di Skotlandia geus tampi pindah, sanajan caution yen kabebasan ucapan kudu dijaga tina carana ngawasan pamaréntah.

Matt Fradd nyaéta pangarang Katolik jeung spiker dina subyek porno di AS.

Anjeunna ayeuna geus dibuka program 21 poé anyar Strive21 pikeun nganteurkeun urang ti harms tina kecanduan pornografi.

"Kuring gumbira ngeunaan larangan porno Inggris," cenah. "Éta moal eureun muda nyobian ngakses porno tapi Thankfully kami ayeuna ningali nanaon ieu tangkal diwanohkeun.

"The Garéja boga peran maén dina perangna ngalawan pornografi. Salaku catechism Katolik nyebutkeun, 'kami dijieun dina gambar na sasaruaan Allah,' sarta alatan buah ieu dianggap robah kumaha urang mikir ngeunaan jalma. Ajar Garéja on tunduk tinangtu ieu nu porno enslaves kami-kami disebut janten master of karep urang. "

ngarugikeun kanyahoan

Bapak Fradd ditambahkeun: "pamakéan porno geus rocketed dina taun panganyarna na paling barudak yuswa 8-12 keur nempo hiji porno jeung aranjeunna dasarna babi guinea pikeun hal nu urang moal pinuh nyaho kumaha ngabahayakeun éta dugi 50 taun ka handap jalur.

"Jigana hiji hal anu di 50 taun urang bakal oyag kami kalawan hanjelu nyebutkeun, 'kumaha anjeun bisa ngalakukeun ieu, kumaha anjeun bisa hayu urang nonton barang ieu.'

"Éta musibah ngantosan lumangsung tapi Thankfully jalma nu dimimitian ngadangukeun tur bangun kana harms barudak nonton porno".

Strive21 dibuka dina AS dua minggu ka tukang tur geus ngalaman leuwih 1,000 lalaki asup nepi ka program porno-kecanduan, sarta seminary Katolik geus ditémbongkeun minat maké alat nu.

kecanduan cilaka

Hiji imam Skotlandia aub dina mentri penyembuhan ogé geus tampi sagala larangan anu bakal ngabantu kecanduan porno tempur.

Canon William Fraser, imam paroki The Visitation Garéja di Taynuilt, ngadawuh: "Sedih Kuring geus katempo harms tina kecanduan ngaliwatan karya abdi di penyembuhan mentri.

"Kecanduan Biasana porno janten kabiasaan pikeun batur moal ngan ngaliwatan porno sorangan tapi salaku réaksi pikeun 'menyakiti.' Ieu kawas formulir salah sahiji kecanduan naha éta jadi inuman atawa obat tur leuwih sering ti moal lamun 'menyakiti' bagian ieu healed lajeng janten gampang pikeun nungkulan 'kabiasaan.' "

Canon Fraser ditambahkeun nu keur 'dipiceun' batur ti kecanduan porno bisa nyandak hiji sési tapi 'kasus ekstrim' tiasa nyandak sababaraha bulan atanapi malah taun nepi alamat.

"Urang terus kudu jadi ngingetkeun yén kakuatan anu aya dina urang ngaliwatan Yesus Kristus anu tebih leuwih gede tinimbang kakuatan di dunya," ceuk Canon Fraser, nambahan yén 'Gusti bakal nangtukeun urang bebas kawas Anjeunna ngéléhkeun sagala dosa dina kayu salib. '

statistik

Porno mangrupakeun £ 75 miliar industri global. Hiji studi 2016 diterbitkeun dina Ékonomi Journal Eastern wangsit jalma anu nempo porno rutin anu kurang kamungkinan kana meunang kawin ti jalma anu henteu.

Mary Sharpe nyaéta lulugu eksekutif dina pahala Wikimedia, hiji zakat atikan dumasar di Skotlandia anu Sigana di sains balik kelamin na cinta.

Cik Sharpe ngadawuh: "Urang téh sagemblengna dina kahadean di panerapan asup. Kolot mindeng pikir porno sarua ieu 20 sababaraha taun ka pengker, tapi éta kiwari teuing goréng. Hal ieu nyetir loba agresi seksual.

"Hal ieu ngabogaan dampak utama dina brains masarakat, utamana jalma ngora anu keur primed mun jadi hooked dina hal".

dukungan Papal

Paus geus endorsed zakat Cik Sharpe urang, sarta eta geus gawé bareng sakola Katolik pikeun ngembangkeun rencana pangajaran pikeun guru.

"Urang mikir panerapan anyar nyaeta kritis. Hayu urang teu kamana cageur masalahna tapi pangajaran penting pisan di sakola na di imah, "ceuk manehna.

"Kami nyieun tur ngamekarkeun rencana pangajaran keur sakola di sakuliah Skotlandia, kaasup leuwih Katolik, dimana urang bakal nyieun eta di garis kalawan ajaran Garéja jeung sumber Allah asih rencana.

"Gereja sarta parishes bisa maénkeun peran masif di combating masalah. Éta kritis ngadidik Katolik dina subjék ieu jeung Garéja teu bisa ngan neneda masalah sapertos hiji bakal dileungitkeun-maranéhna kudu ngadéngékeun jeung meta kalawan iman alus na mun maranéhna ngalakukeun ngarah bisa ngakibatkeun kana masalah. "

pemberdayaan Priestly

Mary ditambahkeun yén imam bisa ogé jadi 'empowered' pikeun nyarita dina masalah atawa nawiskeun jalma nasihat on dimana balik pikeun pitulung.

Kabebasan campaigners ucapan kumaha oge geus diangkat masalah yén panerapan anyar bakal ningali clamp a ka handap dina ucapan gratis. The larangan porno nyaeta bagian tina usaha pamaréntah lega pikeun ngawatesan naon eta deems sakumaha ucapan hate online.

A juru carios Garéja Katolik di Skotlandia ngadawuh: "Ieu penting pisan, éta naon panerapan anyar purporting mun tackle 'harms online' sarta 'bahan karasa' upholds bener dasar keur kabebasan babasan, mikir, hate nurani jeung agama nu ngidinan hiji bursa mantap tina pintonan sarta perdebatan, tanpa sieun atawa ni'mat.

"Securing kasalametan online barudak jeung grup rawan téh penting pisan. Dina henteuna hiji harti obyektif tina 'harms' kumaha oge hese ningali kumaha ieu bisa dipigawé ".

"Ngamungkinkeun hiji regulator bebas pikeun mutuskeun atanapi henteu eusi téh ngabahayakeun sarta berpotensi larangan éta, bisa dina teori nuju kana larangan dina ekspresi aqidah agama".

SCES

Katolik awak indungna Skotlandia urang geus tampi blok porno.

Jo Soares, korsi tina grup kolotna 'nu Skotlandia Katolik Atikan Service urang, ngomong: "The panerapan anyar kedah nyieun jauh leuwih susah pikeun barudak ngakses bahan seksual pantes online boh ngahaja atawa sacara ékspériméntal.

"Kadé kami ngawatesan eusi porno ku kituna barudak urang teu ngamekarkeun sikap unsafe kana kabiasaan seksual na idin atawa pintonan unrealistic tina hubungan jeung gambar awak.

"The pangwatesan pornografi online mun sawawa mudahan baris nyieun kirang hésé pituduh barudak urang nuju bahan nu ngajarkeun luyu jeung kapercayaan urang dina martabat unggal jalma manusa".

Viagra salaku ubar gaya hirup ningali Mary Sharpe dikutip dina tulisan gaya hirup Huffpost ieu ti 3 April 2019.

'Aranjeunna Candak sateuacan Badé Kana Klub': Kunaon Viagra Dipaké Ku Generasi Anyar

Teu lami ngan ubar pikeun lalaki kolot, Viagra nuju dianggo sacara rame ku budak lalaki dina perdana na. Ku

Ayeuna mangrupikeun waktos anu katilu Alex * parantos nyobian nahan kondom sareng gagal. Sanaos janten ngahudangkeun sareng sadar yén ieu sigana mangrupikeun kasempetanna ngan ukur gaduh awewe sareng awéwé anu anjeunna kantos tepang tadi wengi ayeuna, anjeunna teu tiasa tetep erect. Henteu paduli sabaraha uteukna hoyong jinisna, awakna henteu nurut.

Antukna anjeunna nampi kaayaan, hapunten tanggalna pikeun "pagelaran kahariwang" - dijantenkeun parah ku kokolot alkohol sareng kokain - sareng sumpah henteu ngantep éta kajadian deui. Poé énjing anjeunna angkat ka kimia sareng mésér bungkus tablet sildenafil 8, langkung dikenal salaku Viagra.

Alex, nalika pertengahan duapuluh taun, henteu cocog sareng stereotaip hiji pangguna Viagra: masarakat masih ningali pil biru sapertos sinonim sareng lalaki anu kawin, kamungkinan kalayan kaséhatan gering sareng sangsara ku umur atanapi disfungsi érectile patali. Tapi kasus Alex, sareng putusanna pikeun nganggo viagra pikeun ngatasi masalah éta, jauh tina unik.

Éta anu 12 sasih saprak Viagra janten sayogi di Inggris tanpa resep. Ahli ubar tukang mutuskeun naha ngajual lalaki éta ubar, merek anu ngaranna 'Viagra Connect' sareng dilakukeun ku produsén Pfizer, dumasar kana kasehatan sareng naon obat-obatan sanés anu aranjeunna tiasa di bawa. Maksud awal nalika ningkatkeun aksésibilitas obat dina 2018, nyaéta pikeun merangan jumlah Pil disfungsi ereksi palsu anu dijual sacara sah online. Tapi putusan éta ogé ngagaduhan akibat anu teu dipikanyaho ngenalkeun narkoba ka bagean pasar anyar.

Murray Blacket, ahli terapi seksual di kalér London, nyatakeun yén anjeunna ningali langkung seueur pamuda anu nyandak Viagra salaku "kawijakan asuransi" atanapi "shot booster" pikeun hirup di pangkeng. Sering ieu bakal sateuacan aranjeunna balik kaluar wengi.

"Kami ngobrol ngeunaan LGBT adegan chemsex tapi dina adegan lempeng aya anu sarimbag dina sabtu minggu leungit dimana anjeun ngahubung sareng batur, nyandak beban kokain sareng Viagra, turun liang kelenci, kaluar dina Senén, ”saur Blacket.

Awal Agustus 2017, dalapan bulan sateuacan dijual di jalan tinggi, dokter di Inggris ngalaporkeun trend tumuwuh lalaki ngora sacara anonim mésér ubar nganggo internét dina nawar pikeun ningkatkeun kamampuan seksual atanapi, sapertos Alex, pikeun nangkep pakét obat hiburan anu ngajantenkeun langkung hésé ngajaga cacakan.

Jalma-jalma di Inggris leuwih dipikaresep ti jalma séjén di Éropa, Amérika, Australia atanapi Kanada. ngagabungkeun awewe atawa lalaki sareng obat, numutkeun kana 2019 Survey Narkoba Global, henteu paduli gender atanapi orientasi séksual. Bahan anu paling umum dipaké nyaéta alkohol, ganja, MDMA sareng kokain - sadaya anu tiasa ngahambat kamampuan seksual upami dicandak dina dosis anu luhur.

Viagra berpungsi kalayan mastikeun aliran getih anu cukup dina sirit pikeun tetep édék. Henteu gaduh pangaruh sakedapan sareng mung tiasa dianggo sawaktos lalaki éta ngahalangan séksual. Janten anjeun henteu leumpang ngurilingan klub wengi sareng édékasi dina jam anu saé, tapi bakal tiasa ngandelkeun upami anjeun untung dina tungtung wengi.

Blacket nyarioskeun yén seueur pamuda éta nyandak éta profésional - guru, pengacara, pelatih pribadi. Viagra henteu langkung mahal siga anu sakali, tapi tetep naék deui £ 19.99 pikeun pak opat tablet atanapi £ 34.99 kanggo dalapan. Henteu mirah kanggo naon éta, sacara épéktip, 'pasualan bisi'.

"Lalaki leuwih ngora beuki teu yakin kana kamampuan seksual maranéhanana," saur Blacket. "Jalma ieu nyandak hiji Viagra salaku dorongan pikeun kapercayaan. Éta henteu ngeunaan gaduh hubungan séks anu langkung saé - éta ngan ukur tiasa lakukeun dina 'normal sex'. "

Ieu turunna kapercayaan sering dikaitkeun ku naékna jumlah jalma rutin ningali pornografi online. Panaliti anu anyar dipanggihan antara 14% sareng 35% pamuda nyatakeun yén aranjeunna ngalaman cacakan édék dibandingkeun sareng 2-3% sateuacan 2008. Mary Sharpe tina ganjaran Yayasan, amal pendidikan anu fokus dina cinta, jinisna sareng internét ngawartoskeun Guardian: "Kusabab 2008, nalika gratis-ngalirkeun, porno definisi tinggi janten gampang sayogi, éta tetep ajeg."

Ngarobih lansekap anu bobogohan ogé ngagaduhan peran pikeun maénkeun, ”udur Blacket, kalayan kamekaran aktip dating sareng fokus dina interaksi seksual kasual artos masarakat kedah ngémutan sacara séksual. "Upami éta henteu hadé pikeun anjeun maka jalma tiasa ngaléngkah sareng mendakan batur," saur anjeunna. "Budaya wengi anu saé dina aya transaksi dina hal éta. Anjeun gaduh hiji kasempetan. ”

Henteu ngan ukur aya tekanan anu langkung pikeun siap siap kelamin, tapi seuseueurna hubungan seksual anu dipigawe ku ayana alkohol sareng obat-obatan sanés anu ngahambat. "Lalaki ieu sering ngigel sanggeus inuman, upami henteu ubar ogé. Nyandak ku Viagra sigana dihubungkeun sareng pamikiran 'Kuring tiasa gaduh deui sababaraha pints sareng kuring masih tiasa ngalakukeun éta'. "

Sareng pamikiran éta janten langkung aréa, sakumaha Viagra janten langkung mantep dina budaya mainstream, saur Blacket. "Ayeuna paribasa iklan di Bumi sareng dina beus pikeun hiji Viagra [dikirimkeun] dina Vespa. Perusahaan ieu parantos ningali parobahan di pasar sareng capitalize di dinya. ”

Sigana ngagaduhan perusahaan gaya Deliveroo mawa Viagra ka panto anjeun parantos maénkeun bagian dina ngajantenkeun ubar langkung pikaresepeun pikeun jalma ngora. Tinimbang hal anu anjeun kedah nyolong ti kabinét kamar mandi bapak anjeun, anjeun tiasa mesen dina cara ngalakukeun pizza. Pangaruhna budaya budaya ieu nyababkeun Blacket ningali sakedik lalaki anu henteu prihatin ngeunaan pagelaran, anu panginten nyandak Viagra bakal ngajantenkeun aranjeunna "langkung susah" sareng jinisna langkung pikaresepeun.

Blacket ngagaduhan masalah yén sababaraha jalma anu milih ngagunakeun Viagra sacara rekreasi nyandak dosis anu langkung luhur tibatan anjeunna biasana nyarankeun. Seueur anu nyandak tablet 100mg, sedengkeun NHS nyarankeun dosis 50mg sakali sapoé. "Jalma henteu terang pisan naon hartosna dosisna - aranjeunna nerapkeun méntalitas vitamin pikeun ngan ukur nyandak langkung." anjeunna nerangkeun. "

Nyandak teuing sildenafil tiasa nyababkeun efek samping anu pikaresepeun sapertos nyeri sirah, pusing, senam, irung diblokir sareng visi anu dirobih. "Kuring parantos naros ku aranjeunna kumaha aranjeunna karasa dinten payun sareng aranjeunna nyarios rada kasar," saur anjeunna. "Sababaraha di antarana anu sumping ka kuring sareng naroskeun 'Naha kuring kedah hariwang? Sabaraha lami abdi tiasa ngalakukeun ieu? "

Éta ngajantenkeun anjeunna hariwang yén jalma nganggo pil pikeun moyok langkung ageung, masalah anu langkung ageung anu ngahambat kahirupan séks séwang-séwangan. "Éta nuju masang bantuan band pikeun masalah sareng Viagra. Ieu mangrupikeun perbaikan samentawis. ”

Tanda petik ti Maryam Sharpe dina Maret 11 Story di The Guardian mucunghul di sapotong ieu dina ramatloka Katolik LifeSiteNews. artikel nu kutipan sumber urang hormat kaasup neurosurgeon Dr Donald Hilton jeung yourbrainonporn.com.

https://www.lifesitenews.com/news/internet-porn-the-highly-addictive-narcotic-emasculating-young-men-through-erectile-dysfunction


March 29, 2019, (LifeSiteNews) - lalaki ngora nu keur rampok pangabisa maranéhna pikeun asupkeun kana hubungan seksual alam kalawan awéwé salaku sering nempoan pornografi rewires brains maranéhanana, undermining pangabisa maranéhna pikeun nedunan séksual.

Dina rasa, lalaki di teens maranéhanana ngaliwatan 30s maranéhanana ayeuna keur inoculated ngalawan kelamin, ngalawan sauyunan, ngalawan procreation, ngalawan keu cinta, ngalawan nikah, ngalawan kabagjaan.

Na yén vaksinasi urusanna haratis liwat internet.

"Nepi 2002, anu incidence tina lalaki sahandapeun 40 kalawan ED (disfungsi erectile) éta sabudeureun 2-3 persén," Maryam Sharpe tina ganjaran Yayasan ngawartoskeun nu Guardian. "Kusabab 2008, nalika bébas-streaming, luhur-harti porno janten kitu gampang sadia, geus steadily risen".

"(P) orn geus ngarobah cara barudak jadi aroused séksual," dituluykeun Sharpe, sarta eta geus lumangsung, "dina hiji umur basa aranjeunna keur paling rentan ka gangguan kaséhatan méntal sarta addictions. Paling addictions sarta gangguan kaséhatan méntal mimitian dina rumaja ".

Artikel Guardian ngusulkeun yén, "Nepi ka nu katilu pamuda kiwari ngalaman disfungsi erectile".

fenomena geus dipelak jadi umum yen eta ngaran: "porno-ngainduksi Erectile disfungsi" (PIED).

"Gantina wiring gairah seksual ka jalma nyata, rumaja dinten ieu mindeng kapanggih di hareup layar, sarta ceuk urang wiring sirkuit seksual otak na urang keur nyalira di kamar na, mun voyeurism tinimbang partisipasi," nyatet hiji video instructive, Brain rumaja meets-speed High porno Internét.

"Alien nyaeta kecap Abdi ngagunakeun pikeun ngajelaskeun kumaha eta dirasakeun nalika kuring diusahakeun kudu bandung jeung awéwé nyata," ceuk salah sahiji nonoman dicutat dina video. "Ieu dirasakeun jieunan sarta asing pikeun kuring."

"Ieu kawas Kuring geus gotten jadi conditioned mun diuk di hareupeun a layar (masturbating) yén pikiran mah ngemutan yen janten kelamin normal tinimbang kelamin sabenerna nyata," manehna ditambahkeun.

"Awewe teu giliran kuring di, iwal aranjeunna dijieun dua diménsi jeung tukangeun monitor sagelas abdi," ceuk nu sejen.

Batur ngalaporkeun hijina harepan maranéhanana achieving sarta ngajaga hiji cacakan salila sauyunan nya mun "ngabayangkeun porno".

Kusabab fénoména anyar - barina ogé, aksés internét gancang-gancang ditambah ku aksés pribadi anu gampang ngalangkungan smartphone, iPads, sareng komputer laptop mangrupikeun inovasi énggal - panilitian empiris kedah dilakukeun.

Samentara éta, bukti anecdotal ieu piling up salaku pakar - kaasup psikolog, psychiatrists, sarta urologists - laporan nu sipatna dédéngéan sorts ieu tina laments ti pamuda anu di umur geus kaliwat bakal geus di Puncak prowess seksual.

Urologist Paul Garéja ngawartoskeun LifeSiteNews nu bari keur euweuh bukti nu ngayakinkeun keur pergaulan antara pamakéan porno na disfungsi erectile, anu kausalitas "ngajadikeun rasa tur loba clinicians na therapists, kaasup kuring sorangan, pageuh yakin eta janten masalah badag pikeun generasi saterusna ieu. "

"Ieu teuas uninga persis sabaraha pamuda anu nalangsara ti ED porno-ngainduksi. Tapi éta jelas yén ieu téh fenomena anyar, sarta éta acan langka " nyatet Dr Abraham Morgentaler, diréktur Gedong Kaséhatan Boston na profesor klinis of urology di Harvard Médis Sakola.

"Kuring nyaho ieu janten leres ngan kusabab pangalaman abdi sareng ieu lumangsung Batur Kuring gawekeun," ceuk Maureen Newberg, a worker dilisensikeun klinis sosial (LCSW) practicing di wewengkon Washington DC.

"Kuring dina praktekna swasta nu 95 persén klien kuring téh budak jeung lalaki. Ampir kabéh klien ieu boga masalah porno atawa kecanduan porno, "ngawartoskeun dilisensikeun nikah jeung kulawarga therapist Daud Kasan LifeSiteNews.

"Pangalaman abdi isu maranéhanana jeung kasuksésan maranéhna teu meunang kaluar pamakéan porno geus nyababkeun kapanggihna nu porno mangrupakeun kuat 'ubar'" ceuk Kasan.

kecanduan porno, kawas addictions sejen, ieu impoverishing nyawa generasi sakabéhna hasil pamuda. psikolog eminent Éropa urang, Dr. Gerard van den Aardweg, sums eta up:

Anu diperbudak porno mangrupikeun jalmi-jalmi miskin, terisolasi dina kontak manusa na. Ajag lone. Langkung porno, beuki aranjeunna nguatkeun kasibukan orok sareng kahoyong janten "jalma ageung," sareng kirang aranjeunna sanggup kontak nyata.

The unintended, konsékuansi unanticipated tina pamakéan porno sering ku pamuda sugan manjangkeun saluareun disfungsi erectile jeung undermining tina hubungan kakawinan séhat.

Tandaan Regnerus, dosen sosiologi di Universitas Teksas di Austin sarta sasama senior di Austin Institute keur Study of kulawarga dan Kebudayaan, ngusulkeun korelasi antara pamakéan porno jeung rojongan pikeun nikah sarua-sex deui di 2012.

panalungtik nyatet yén "rojongan lalaki sawawa ngora pikeun redefining nikah bisa jadi sagemblengna produk cita ngeunaan kawajibanana expansive, hak, liberties, sarta komitmen mulya ka fairness. Eta meureun, sahenteuna dina bagian, hiji ku-produk ti paparan biasa mun meta kelamin beragam jeung grafis, "disaksian ngaliwatan porno internét.

"Situs pang populerna The web urang porno do saeutik nepi ngabentenkeun hiji kalakuan kelamin - atanapi kategori sapertos - ti nu sejen," ceuk Regnerus. "Gazers anu diolah ka seuneu-selang dousing veritable of diversity kelamin-polah."

"Ieu henteu akina anjeun Playboy," manehna ditambahkeun.

The omnipresence toksik sarta kakuatan pornografi via internet

Salaku perangna ngaliwatan "kabebasan ucapan" hak pornographers jeung industri maranéhna geus waged pikeun dekade, sababaraha noticed nu pemirsa jalu ngora éta sorangan jadi ruksakna jaminan. Ayeuna raja pati gegedean di ieu jadi teu mungkin malire.

Dr. Donald Hilton, salah saurang dosenna guruna di Departemen Neurosurgery, Sakola Médis Universitas Texas di San Antonio sareng anggota Déwan Diréktur Institut Médis Kaséhatan Sanggama, nyerat dina tulisan anu judulna pornografi: Ngeusian Seuneu Sanggama Ketoksikan (henteu aya deui).

Ieu madhab. Pornhub, situs paling dilongok kadua on bersih, kapaksa 92 miliar jelema didatangan di 2016, cukup keur video 12.5 pikeun unggal jalma di sakuliah dunya. Eta geus jadi mode primér atikan seksual pikeun teens komo preteens kiwari, mibanda sanggama loba teens sanggeus ditempo, kaasup diantara leuwih ti dua urang.

Ngaluarkeun seksualitas toksik ka umat manusa ieu ngarusak jalma anu ningali éta sareng adiktif pikeun anu teras-terasan nganggo éta. Nanging, poin-poin ieu ditentang pisan ku industri porno sareng apologist akademik anu ngadukungna. Aranjeunna nyarios yén hiji-hijina masalah sareng porno nyaéta éra sareng konstruksi moral anu ditetepkeun ku agama.

Dr Jeffrey Satinover, dina parnyataan dikirimkeun ka panitia Sénat AS di 2008, dipedar: "Geus salawasna seemed timer bukti yen pornografi aya sia aya leuwih ti wangun 'éksprési.' merits putative na, kurangna tujuanana, atawa Dedemit salawasna kituna geus didebat dina istilah luyu jeung 'babasan,' sarta hukum urang ngeunteung salaku loba. Simkuring ngajawab leuwih 'moral' pustaka porno; alam salaku seni 'tinggi' atawa 'low'; naha éta boga sagala 'nilai redeeming.' Rujukan pikeun 'jalan' tina 'pustaka' porno jeung 'meta' tina porno 'tari' anu enshrined di tingkat pangluhurna Amérika fiqih-éta konstitusional kecap dina tanda petik sahingga jelas yén pamahaman pornografi salaku ungkapan téh foundational na unquestioned. "

"Ku mecenghulna komputer, sistem pangiriman pikeun rangsangan adiktif (pornografi internét) ieu geus jadi ampir lalawanan-gratis," dituluykeun Satinover.

"Ieu salaku sanajan urang geus devised wangun heroin 100 kali leuwih kuat batan sateuacan, usable dina privasi hiji urang ngarep sorangan sarta nyuntik langsung ka uteuk ngaliwatan panon," ditambahkeun Satinover. "Ieu kiwari aya di suplai taya via jaringan distribusi timer nyimpen ulangan, Maha Agung sakumaha seni tur ditangtayungan ku Undang Dasar."

Undoing karuksakan

"Disfungsi seksual porno-ngainduksi mangrupakeun fenomena di dieu pikeun cicing," ngadéklarasikeun Dr. Tim konci, mangrupa psikolog sarta asisten dosen klinis di Institute pikeun Élmu Psikologis, Illahi Mercy Universitas.

PIED bakal mibanda kami "dugi lalaki bisa diangkat ku kahadéan diri kontrol jeung kolotna bisa yakin tina kedah ngagunakeun saringan internét (jeung akuntabilitas internét) pikeun nyegah barudak maranéhanana tina ngakses jaba pantes," ceuk konci dina pernyataan mun LifeSiteNews. "Éta ngayakeun basajan atawa effortless pikeun ngangkat anak anu peunteun diri kontrol-, chastity, purity, sarta modesty. Guru ti barudak kudu mimiti jadi yakin ngeunaan nilai ieu. "

"Ieu a ngajual teuas," ceuk konci. "Kecuali anjeun sadar yen Gusti kami sumping ka masihan kahirupan, sarta méré eta abundantly".

Dr Hilton outlines opat léngkah penting:

  • Kahiji, urang kudu ngajaga generasi saterusna ti seksualitas toksik diwanohkeun ku industri porno na apologists na;
  • Kadua, urang kudu balik deui ka masarakat dimana sawawa nampik inhumanity tina porno;
  • Katilu, budaya urang beuki nyaeta teu boga sikap sabar tina rasisme na sexism, acan urang ngagungkeun duanana lamun jalma nu mibanda kelamin jeung kaméra téh rolling. Urang kudu tahan industri porno kana baku sarua;
  • Kaopat, urang kudu balik deui ka budaya hormat, empati, sarta asih, nu antithesis of budaya porno modern.

A kabeungharan informasi ngeunaan quitting porno na escaping épék na berpotensi ngaruksak bisa kapanggih di ramatloka sekuler mantuan, Brain Anjeun on porno.

Hiji jawaban dumasar-Kristen ka tindakan ngajadikeun babu pikeun pamakéan porno anu ditawarkeun ku digawe tisusut tidungdung.

11 Maret 2019. Dina artikel gaya hirup utama ku Amy Fleming, Mary Sharpe ieu dicutat éksténsif ku nu Guardian on pamakéan pornografi jeung disfungsi erectile.

https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2019/mar/11/young-men-porn-induced-erectile-dysfunction

Ieu porno nyieun pamuda impotent?

Nepi ka sapertilu ti pamuda kiwari ngalaman disfungsi erectile. Sababaraha nu ngarobah ukuran ekstrim sapertos implants penile - tapi najong watek pornografi maranéhna hijina solusi?

disfungsi Erectile
 Ilustrasi: Nishant Choksi

Tdieu mangrupa kampanye iklan adorning torowongan ti London Underground bearing slogan "ED geus paeh" salajengna ka photograph of a lalaki damang-pilari di perdana-Na. "Ulah salempang," eta nyebutkeun aya tulisan leutik handapeun. "Ed teu bodo a. Ieu hiji hal anu bodo. Ieu pondok pikeun disfungsi erectile ". The poster anu promosi hiji merk anyar tina sildenafil (paling ilahar disebut Viagra), nu urang nu sakuduna dituju pikir mangrupa slaying masalah. Tapi, siga nu nangtung, ED téh tebih ti maot.

pasar core Viagra urang dipake janten lalaki heubeul di kaséhatan miskin, tapi dumasar kana studi panganyarna sarta survey, antara 14% na 35% tina pamuda ngalaman ED. "Ieu gélo tapi leres," nyebutkeun Mary Sharpe tina ganjaran Yayasan, Mangrupa zakat atikan fokus dina cinta, baham jeung internet. "Nepi 2002, anu incidence tina lalaki sahandapeun 40 kalawan ED éta sabudeureun 2-3%. Kusabab 2008, nalika bébas-streaming, luhur-harti porno janten kitu gampang sadia, geus steadily risen ". Bukti The, kilinis sarta anecdotal, ieu ningkatna yén pamakéan pornografi téh faktor signifikan.

Linking ED sarta pamakéan pornografi

Clare Faulkner, a psychosexual sarta hubungan therapist dumasar di sentral London, anu di antara maranéhanana anu numbu ED sarta pornografi pamakéan. "Kuring ayeuna kudu klien ED di 20s mimiti maranéhna," nyebutkeun manéhna. Bagian tina masalah pornografi téh nya éta "a pangalaman pisan dissociated. Stimulasi datang externally, nu bisa nyieun pisan teuas janten dina awak Anjeun. "Ogé perpetuates mitos, manéhna nyebutkeun, éta" lalaki nu batu teuas sarta awéwé anu siap pikeun kelamin sadaya waktu ".

pemirsa lone pornografi jadi biasa keur pinuh dina kadali pangalaman seksual maranéhanana - mana deui, nyebutkeun Faulkner, "teu replicated di alam nyata". Keur Nyanghareupan hiji mahluk manusa nyata, pajeulit, kalawan kaperluan sarta insecurities, bisa jadi deeply kaluar-putting.

PIED

Dina panglawungan online dedicated ka disfungsi erectile porno-ngainduksi (PIED), puluhan rébu pamuda bagikeun struggles maranéhanana ngeureunkeun maké pornografi, progression maranéhanana ti porno lemes keur hardcore jeung halangan maranéhna nyanghareupan dina ngabentuk real-hirup hubungan romantis tur seksual. Éta teuas ngabuktikeun outright pornografi anu nyababkeun ED tapi testimonies ieu ngayakeun réplikasi papanggihan tina literatur klinis: yen lamun lalaki bisa kick watek porno maranéhanana, aranjeunna mimiti cageur pangabisa maranéhanana jadi aroused ku sauyunan real-hirup.

Sababaraha pamuda geus dimimitian gerakan rojongan grassroots sorangan, kayaning NoFap (Slang keur "euweuh masturbating"), diadegkeun dina AS ku Alexander Rhodes. (Sharpe observes yen pamuda ayeuna "equate masturbasi kalawan pornografi - aranjeunna teu ningali aranjeunna nyalira".) Rhodes, ayeuna 31, dimimitian maké pornografi internét di sabudeureun 11 atanapi 12. "Kuring di generasi mimiti jalma anu tumuwuh nepi dina speed tinggi porno internét," cenahna dina sawala online panganyarna.

Ku waktu anjeunna dimimitian mibanda kelamin dina 19, tuluy manéhna: "Kuring teu bisa mertahankeun hiji cacakan tanpa imagining porno. -Speed ​​tinggi porno internét éta pangajaran kelamin kuring "Taun ka tukang, anjeunna ngawartoskeun hiji panongton di Center Nasional AS urang on eksploitasi Sanggama:". Barudak di Amerika Serikat jeung leuwih ti dunya dimekarkeun ayeuna keur funneled ngaliwatan hiji pangalaman online mana paparan pornografi praktis wajib ".

pamaké porno ngamimitian ngora

Umur ngora di mana Rhodes mimiti nonton pornografi henteu biasa. Di 2016, Universitas Middlesex mendakan yén, kalayan 60% murangkalih anu mimiti nonton di imahna sorangan. Sareng hiji ulikan Irlandia diterbitkeun samemehna taun ieu dina Studi porno jurnal kapanggih yén 52% tina budak dimimitian maké pornografi pikeun masturbasi dina yuswa 13 atawa dina. média sosial bisa jadi gateway a, nyebutkeun Sharpe. "Béntang porno gaduh rekening Instagram ngarah nuju lalaki kids ka kasampak di aranjeunna on Instagram, sarta dina bahan maranéhna maranéhna gé nyebutkeun: '. Tingali dina video panganyarna kuring' Hiji atawa dua clicks jeung nu ditéang dina porno hardcore. Kids of 12 atanapi 13 teu sakuduna dituju bisa nempo bahan sawawa hardcore ".

Pahala Yayasan henteu hiji organisasi anti pornografi, nyebutkeun Sharpe, "tapi kaleuwihan porno anu ngarobah cara barudak jadi aroused séksual". Sarta biasa lumangsung di taun formative maranéhna, "dina hiji umur basa aranjeunna keur paling rentan ka gangguan kaséhatan méntal sarta addictions. Paling addictions sarta gangguan kaséhatan méntal mimitian dina rumaja. "Manéhna jeung Faulkner yakin yén naékna di pamakéan pornografi bisa sahenteuna sabagean ngajelaskeun naha millennials anu ngabogaan kirang kelamin ti generasi saméméh éta, Nurutkeun ulikan diterbitkeun dina Archives jurnal ngeunaan Paripolah séksual.

pangalaman porno pamaké

Gabe Deem, pangadeg grup recovery pornografi Bangsa reboot, Speaks kabuka ngeunaan pangalaman sorangan. Nalika anjeunna 23, cenahna: "Kuring diusahakeun kudu bandung sareng mojang geulis, nu awéwé kuring ieu pisan katarik, sareng nanaon kajadian. Abdi teu bisa ngarasakeun sagala gairah fisik teu bisa meunangkeun bit slightest tina hiji cacakan ".

Salaku kalawan addictions sejen, nyebutkeun Faulkner: "Jalma kudu dosis kuat pikeun meunangkeun tinggi. Ieu salawasna ngeunaan ngadorong wates pikeun meunangkeun pikagumbiraeun sarua. Anu hartosna naon maranéhna nuju nonton meunang leuwih hardcore sarta berpotensi frightening. . Kuring geus kungsi klien ngawartosan aranjeunna geus teu nyaman jeung bahan aranjeunna nuju nonton "Nalika peneliti diajar nu brains pamaké pornografi nu nyurung, nyebutkeun Sharpe:" Aranjeunna nuju ningali parobahan uteuk sami anu umum di sakabéh addictions. "

Performance Kahariwang

Sababaraha masih ngilangkeun kebangkitan di ED diantara pamuda salaku kinerja kahariwangTapi Sharpe nyebutkeun bari yén bisa jadi bener keur sabagian, "Naon urang nuju nguping béja ti clinicians, therapists kelamin, dokter jeung jalma kaayaan kabiasaan seksual nu nyurung éta leuwih ti 80% tina isu anu porno-patali." Pahala Yayasan boga geus ngajalankeun bengkel sareng praktisi Podomoro peuntas UK sarta kapanggih anu dokter na pharmacists ulah malah nganggap nanyakeun penderita jalu ngora maranéhanana anu gaduh ED ngeunaan pamakéan pornografi maranéhanana. "Aranjeunna nuju méré aranjeunna Viagra na nu bakal teu bisa dipake keur loba di antarana," nyebutkeun Sharpe. "Hayu urang teu kaayaan jeung masalah kaayaan".

Nalika ubar teu dianggo, Sharpe geus ngadéngé pamuda meunang implants penile (prosthetics dipelak di sirit pikeun mantuan erections). "Salah sahiji peserta médis di salah sahiji bengkel urang sataun panungtungan ceuk sabar kungsi ngalaman dua implants sapertos". Hiji No sempet panginten nanya anjeunna ngeunaan pamakéan pornografi.

Dina datangna sakola anyar, Sharpe recalls, hiji budak rumaja ditanya nya sabaraha kali sapoé masturbating kana porno teuing loba. "Aranjeunna nuju ngagunakeun eta sadaya waktu," nyebutkeun Sharpe, "sarta taya sahijieun nu nétélakeun aranjeunna éta masalah."

24 Pébruari 2019. Mary Sharpe nyayogikeun koméntar ahli dina pers ngeunaan kasus anu pikasediheun pisan ieu di Pengadilan Skotlandia. Éta ngareuwaskeun bangsa. Caritana ogé sayogi tina The Sunday Post salaku ""

The 24 Minggu Post 2019 PébruariThe 24 Minggu Post 2019 PébruariThe 24 Minggu Post 2019 PébruariThe 24 Minggu Post 2019 PébruariThe 24 Minggu Post 2019 Pébruari

Nyitak Friendly, PDF & Email