TRF dina Pencét 2021

Wartawan parantos mendakan The Reward Foundation. Aranjeunna nyebarkeun berita ngeunaan padamelan urang kalebet: pelajaran urang ngeunaan résiko tina bingeing jangka panjang dina porno; nyaéta panggero pikeun pendidikan séks anu épéktip, difokuskeun otak dina sadaya sakola; butuh latihan panyawat kasihatan NHS ngeunaan kecanduan pornografi sareng kontribusina urang pikeun panalungtikan ngeunaan disfungsi seksual anu diinduksi ku porno sareng gangguan perilaku seksual anu nyurung. Halaman ieu nyatakeun penampilan urang dina koran sareng online. Kami arepkeun nyebarkeun seueur carita deui nalika 2021 maju.

Upami anjeun ningali carita anu nampilkeun TRF kami henteu pasang, punten kirimkeun ka kami Catetan tentang éta. Anjeun tiasa nganggo formulir kontak di handapeun halaman ieu.

Unak panganyarna

Telepon aksi para ahli: Ningkatkeun cara urang ngajarkeun murid ngeunaan hubungan sareng ketatkeun kontrol kana porno internét

Ku Marion Scott & Alice Hinds 12 Désémber 2021

Skotlandia kedah ngarobih kumaha jalma ngora diajarkeun ngeunaan séks sareng hubungan pikeun ngatasi wabah kekerasan seksual sareng pelecehan di sakola, numutkeun para ahli.

Palajaran kudu husus diwangun pikeun langsung nungkulan kekerasan dumasar-gender bari guru jeung staf rojongan kudu dilatih hadé, spesialis yakin, sarta ukuran kudu dilaksanakeun pikeun nyegah barudak tina ngakses pornografi online.

ngarespon kana hiji survéy Post nembongkeun tilu kaluar lima katresna geus endured sababaraha bentuk pelecehan seksual, kalawan hiji di lima katresna keur assaulted fisik, Rachel Adamson tina campaigners kekerasan dumasar-génder. Toleransi Nol disebut pikeun bubuka nasional Sarua Aman Di Sakola, program promosi sehat, hubungan hormat nu geus diadopsi di sababaraha sakola.

Saur anjeunna: "Pikeun ngeureunkeun kekerasan ngalawan budak awéwé di sakola urang kedah nampilkeun kesetaraan gender dina kabijakan sareng prakték pendidikan. Kalayan reformasi pendidikan ayeuna, urang ngagaduhan kasempetan pikeun ngalakukeun ieu ayeuna.

"Sakola peryogi pendekatan anu konsisten di sakuliah nagara pikeun ngamajukeun kasaruaan sareng nyegah misogyny sareng kekerasan ngalawan awéwé sareng budak awéwé. Kami ngagaduhan program sapertos di Perkosa Krisis Skotlandia Sarua Aman Di Sakola, anu tujuanana pikeun ngalengkepan sakola sareng alat pikeun nangtang kekerasan dumasar-gender sareng stereotypes sareng ngamajukeun kasaruaan.

"Kami hoyong ningali sadaya sakola nuturkeun Sarua Aman Di Sakola (ESAS) sareng latihan wajib pikeun guru sareng staf sakola sanés pikeun ngadukung aranjeunna pikeun ngaréspon sareng nyegah kekerasan ka budak awéwé.

"Ku mindahkeun fokus urang pikeun ngahontal sarua gender, urang bisa mungkas kekerasan lalaki ngalawan awéwé jeung katresna."

Kathryn Dawson tina Krisis perkosa Skotlandia, Anu mantuan ngamekarkeun Sarua Aman Di Sakola, ceuk hasil survéy éta dismaying. "Sedih urang henteu reuwas ningali yén seueur awéwé sareng awéwé ngora anu kapangaruhan ku kekerasan seksual sareng pelecehan - panalungtikan sareng sora awéwé sareng awéwé ngora sorangan beuki nyarioskeun ka kami," saur anjeunna.

"Ieu kedah robih sabab teu aya budak atanapi nonoman anu kedah tunduk kana kabiasaan ieu di sakola. Urang peryogi langkung seueur panilitian sareng data anu kuat sabab paripolah ieu sering henteu katingali atanapi teu dikenal, sareng janten henteu dianggap masalah prioritas pikeun sakola.

"Kekerasan seksual henteu tiasa dilawan, sareng kami hoyong pencegahan kekerasan seksual janten luhur pisan dina agenda sistem pendidikan di Skotlandia.

"Pamaréntah Skotlandia nuju ngalaksanakeun reformasi pendidikan sareng kami pikir penting pisan yén ieu kalebet kaayaan anu langkung kuat sareng langkung spésifik pikeun nyegah kekerasan seksual.

"Upami urang gaduh ieu tempat, éta bakal nyababkeun kamajuan di daérah sanés, kalebet masihan guru langkung seueur palatihan sareng dukungan, sareng nyorong sakola pikeun prioritas dina perencanaan sareng ngawaskeunana.

"Alat ESAS aya pikeun ngabantosan sareng ngabimbing aranjeunna dina léngkah-léngkah anu tiasa dilakukeun, sareng ieu mangrupikeun kasempetan nyata pikeun sakola sareng otoritas lokal pikeun nunjukkeun kapamimpinan ku ngalakukeun tindakan.

Dr Nancy Lombard, maca kawijakan sosial di Glasgow Caledonian University, nyatakeun pendidikan séks di sakola kedah difokuskeun deui pikeun ngamajukeun hubungan anu séhat sareng hormat.

Manehna ngomong atikan séks tradisional resiko reinforcing stereotypes awéwé pasip jeung lalaki agrésif sarta yén jalma ngora perlu pamahaman leuwih rounded ngeunaan hubungan jeung kelamin.

Anjeunna ogé ngingetkeun yén paripolah kasar henteu kedah diémutan salaku ngan ukur ngagoda atanapi banter. Lombard nyarios: "Panaliti kuring nyalira mendakan budak awéwé umur salapan taun bakal nyababkeun panyalahgunaan fisik atanapi émosional pikeun perhatian para guru. Guru-guruna henteu ngahampura dina ngokolakeun paripolah sapertos kitu nyindekkeun aranjeunna salaku sakedik senang atanapi nyarankeun 'éta kusabab anjeunna resep ka anjeun'.

"Awéwé ngalaman panyalahgunaan anu nyata sareng namina sapertos kitu. Aranjeunna teu resep eta, nu menyakiti ku eta sarta aktip nyoba ngeureunkeunana, boh individual atawa koléktif.

"Kekerasan ieu mangrupikeun paripolah fisik sareng ngancam, kalebet stalking. Kurangna validasi ieu nyababkeun budak awéwé nampi sareng ngaminimalkeun korban sorangan sedengkeun budak lalaki diajar normalisasi paripolah sapertos anu tiasa ditampi sareng unggal dinten tina interaksi sareng budak awéwé.

Lombard nyarios yén kolotna tiasa ngalakukeun seueur pikeun ngirangan masalah éta. Saur anjeunna: "Sanaos urang tiasa ngajar murangkalih sadayana kekerasan anu salah, urang ogé kedah marios kumaha urang tiasa ngabatesan naon anu tiasa janten budak atanapi janten ku nyarios ka aranjeunna ku cara anu béda-béda atanapi ku ngarepkeun hal-hal anu béda ti aranjeunna."

Mary Sharpe, lulugu eksekutif Yayasan Ganjaran, anu ngampanyekeun larangan umur dina situs wéb pornografi sareng ngalatih pendidik sareng profésional kasehatan, nyatakeun Pamaréntah Skotlandia kedah gancang-gancang ngajagi barudak. Anjeunna nyarios: "Anu leres-leres urang kedah ngajagi murangkalih nyaéta undang-undang anu nyayogikeun larangan umur pikeun pornografi internét, sareng pendidikan anu leres di sakola anu nyertakeun résiko porno kana otak rumaja anu sénsitip sareng kumaha éta tiasa ngakibatkeun hubungan anu teu aman, prestasi anu goréng, sareng. pandangan anu teu realistis ngeunaan awak urang sorangan.

Kamari, 14 amal utama kalebet NSPCC sareng Barnardo nyauran para menteri Inggris pikeun ngajantenkeun situs web sawawa sacara sah pikeun ngajagaan murangkalih kalayan pangawas Ofcom masihan kakuatan pikeun nutup situs anu ngamungkinkeun aksés ka murangkalih.

Sharpe nyarios: "Kami kuciwa pisan Pamaréntah Inggris mundur tina ngalaksanakeun undang-undang anyar ngeunaan larangan umur saminggu sateuacan disetél pikeun diwanohkeun dina pamilihan umum anu terakhir. Kami ngarepkeun éta bakal uih deui kana masalah éta. ”

Kampanye: Porno online mangrupikeun sikep barudak urang

Mary Srpé

Budak ngora umur 10 taun ningali porno telenges, ngabingungkeun pamahaman hubungan seksual, kasieun amal anu berpengaruh.

Mary Sharpe, lulugu eksekutif tina Pahala Yayasan, nu kampanye pikeun larangan umur dina situs porno jeung ngalatih pendidik sarta profésional kaséhatan, warns proliferasi porno online ieu skewing kumaha jalma ngora kalakuanana sarta ngamekarkeun.

Sanaos utamina budak lalaki anu ningali porno, Sharpe nyarios yén budak awéwé ogé kapangaruhan kusabab cara aranjeunna ditingali sareng dirawat. Saur anjeunna: "Sanaos kalolobaan budak lalaki ningali porno online, pamustunganana éta budak awéwé anu janten korban kumaha jinisna digambarkeun.

"Budak niru naon anu aranjeunna tingali. Porno Internét nunjukkeun ka aranjeunna yén kekerasan mangrupikeun bagian anu tiasa ditampi tina séks. Abdi émut nalika aya dina acara nonoman sababaraha taun ka pengker sareng kaget nalika budak awéwé umur 14 taun ngagungkeun yén anjeunna 'kink'.

"Kuring heran naha anjeunna kantos dicekel sareng dicium ku cara anu lembut sareng romantis. Éta dibawa ka bumi kumaha gampangna paripolah ieu ditampi sacara normal sareng kumaha héséna pikeun komunikasi kumaha hubungan anu percanten. Tangtangan pikeun kolot sareng guru nyaéta yén taun rumaja mangrupikeun periode anu nyandak résiko anu luhur. Porno ngajantenkeun ieu langkung dipikaresep. ”

Anjeunna nyarios yén murangkalih tiasa ningali porno dina alat di bumi, tapi ogé dina sélulér, sorangan atanapi réréncangan.

"Nepi ka 10 atawa 11 nalika pubertas dimimitian pikeun ngaronjatna jumlah barudak, hormon maranéhanana ngadorong maranéhna pikeun neangan nanaon ngeunaan sex sarta mimiti ékspérimén.

"Salaku pribumi digital, tempat munggaran anu aranjeunna tingali nyaéta internét. Sanaos kolotna masang saringan, seueur murangkalih mendakan jalan di sabudeureun aranjeunna atanapi ningali porno dina alat babaturanana.

"Pangaruh jangka panjang nyaéta aranjeunna tiasa biasa pisan kana seks porno, aranjeunna sesah pikeun ngadegkeun hubungan anu aman, nyata."

Sharpe nyarios yén Yayasan Ganjaran, amal Skotlandia, sanés anti porno pikeun déwasa, sanaos aranjeunna ogé kedah sadar kana résiko supados aranjeunna tiasa ngadamel pilihan anu terang.

Tapi aranjeunna nekad yén pamaréntah kedah milarian cara pikeun mastikeun murangkalih sareng pamuda anu rentan henteu gampang ngaksés bahan éta.

Anjeunna nyarios: "Orang dewasa anu tanggung jawab tiasa ningali naon anu aranjeunna resep sareng ngalakukeun naon anu aranjeunna resep. Perhatian kami nyaéta yén gambar-gambar ieu nyorong hubungan sareng ekspektasi anu berisiko tinggi antara murangkalih sareng nonoman anu nekat janten dewasa sareng niru naon anu aranjeunna tingali tanpa sadar kumaha teu aman.

Salah sahiji wewengkon anu jadi perhatian nyaéta ngeunaan sexting, ngirim poto eksplisit ka silih. Ieu prakték umum di unggal sakola yayasan geus dilongok tapi bisa mungkas dina stigmatizing investigations kriminal.

Sharpe nyarios: "Ieu mangrupikeun dilema anu ageung pikeun sakola. Éta rék ngajaga korban tina prakték ieu, sarta mindeng éta katresna anu ngarasa pressured ngirim gambar taranjang ka kabogoh poténsi atawa sabenerna anu bisa babagi poto eta sareng babaturanana jeung sugan sesa sakola. Pimpinan sakola tiasa horéam ngalaporkeun kajadian ka pulisi kusabab sieun ngakriminalkeun murid ngora.

"Stress psikologis tiasa ngantunkeun korban anu milari ngarugikeun diri, motong atanapi ngembangkeun masalah paripolah."

Universitas pikeun ngalaporkeun kumaha aranjeunna nanganan keluhan 'budaya perkosaan'

2021 edinburgh séks
DepositPhotos

Ku Mark Macaskill, Wartawan Senior di Minggu Times, 4 April 2021.

Paguron luhur Skotlandia bakal ngalaporkeun dina sababaraha minggu ngeunaan hasil ulasan kana penanganan keluhan salah laku seksual.

Studi anu dipesen ku Déwan Pendanaan Skotlandia dina bulan Pébruari saatos kasus Kevin O'Gorman, tilas profésor Strathclyde anu dihukum di 2019 tina serangan seksual tujuh murid lalaki antara 2006 sareng 2014.

Sektor pendidikan aya dina panilitian anu teu acan pernah dilakukeun dina kasieun yén kekerasan seksual di paguron luhur sareng sakola nyebar.

Perhatosan parantos ningkat dina sababaraha minggu ka pengker. Langkung langkung ti 13,000 laporan parantos diposting dina Dulur-dulur Diondang, halaman wéb anu didirikeun taun 2021 dimana murid sareng murid sakola sareng universitas, kapungkur sareng ayeuna, tiasa sacara anonim ngabagi pangalaman "budaya perkosaan" - dimana misogyny, pelecehan, panyiksa sareng panyerang dinormalisasi ,

Kamari Soma Sara, pangadeg situs éta, ngundang pengikutna pikeun ngirimkeun saran pikeun parobihan anu bakal dianggo pikeun mekelan pamaréntah Inggris.

Seueur kasaksian ngeunaan Dulur-dulur Diondang ngungkabkeun sakola atanapi universitas dimana panyerang cenah parantos kajantenan.

Sababaraha tulisan namina Universitas Edinburgh sareng nyatakeun serangan seksual di padumukan Pollock Halls na.

Taun ka tukang Pollock Halls, anu ngagaduhan 1,600 kamar di tilu kampus, dingaranan ku The Tab, koran universitas, salaku tingkat serangan seksual luhur di aula Edinburgh.

Hiji murid nyarios yén sahenteuna lima murid awéwé parantos diperkosa di dinya ku murid lalaki. Aranjeunna nyarios: "Anjeunna ngajantenkeun aranjeunna nginum alkohol. Nalika aranjeunna pingsan anjeunna hubungan sareng aranjeunna tanpa kondom. Teu aya anu ngalakukeun naon-naon pikeun ngabantosan ”.

Murid henteu panginten ngadamel keluhan resmi sareng universitas negeskeun yén henteu aya tuduhan sajarah ngeunaan kalakuan seksual parantos dilaporkeun ka pulisi "dina sababaraha minggu ka pengker".

Dicarios: "Kami komitmen pikeun ngungkulan masalah kekerasan seksual di kampus. Kami ngadorong siswa pikeun nganggo saluran pelaporan resmi. "

Déwan pembiayaan nyatakeun yén éta henteu ngatur lembaga pendidikan tinggi otonom.

Mary Sharpe, kapala eksekutif Yayasan Ganjaran, anu ningali élmu anu aya dina hubungan séks sareng cinta sareng dumasarkeun di Edinburgh, nyarios: "Mangrupikeun dinten anu pikasieuneun nalika nonoman kedah nyandak masalah kana halaman wéb sapertos Ujang Sadayana. ” Cenah bagian tina anu disalahkeun nyaéta kurangna tindakan dina pangwatesan umur pikeun situs web porno komérsial.