karajaan Inggris

united kingdom yayasan ganjaran

Kabutuhan urgent pikeun bubuka verifikasi umur tetep luhur dina agenda pulitik di Britania Raya. Tekanan asalna tina ngaronjatna aksés internét barudak nalika pandémik. Aya ogé laporan nyiksa seksual sareng pelecehan di sakola. Seueur anu dikaitkeun kana kasadiaan pornografi online anu teu terbatas.

Pamaréntah Inggris parantos nyebarkeun draf RUU Kasalametan Online na, anu ayeuna nuju prosés panilitian pra-législatif. RUU éta tujuanana pikeun nganteurkeun tujuan Digital Economy Act Part 3 (anu dicabut) dina hal ngajagi barudak tina pornografi online. Éta ogé ngatur ékosistem online anu langkung lega. Situs dina wengkuan bakal boga 'tugas jaga' pikeun pamaké maranéhanana. Aranjeunna kedah ngenalkeun ukuran pikeun nyegah panyebaran eusi haram sareng ngajagi pangguna tina eusi 'sah, tapi ngabahayakeun'. Tapi, aya sababaraha kateupastian ngeunaan kumaha efektifna RUU éta dina ngarengsekeun pornografi online. Seueur pamangku kapentingan tetep prihatin.

Naha Pornografi katutupan? Teu mimitina

Sakumaha mimitina direncanakeun, ruang lingkup RUU anyar diwatesan ku 'jasa milarian' sareng 'jasa pamaké-ka-pamaké'. Sanaos sajumlah jasa pornografi gaduh unsur pamake-ka-pamaké - contona, ngamungkinkeun jalma ngamuat eusina nyalira - ieu bakal nyésakeun saimbang anu signifikan tina situs porno di luar lingkupna. Jelas, ieu ngarusak tujuan panyalindungan anak RUU. Éta ogé nyiptakeun celah di Inggris dimana situs-situs sanés tiasa ngahindarkeun pangaturan ku cara ngahapus fungsionalitas anu relevan.

Salaku tambahan, aya kasalempang kakuatan penegak anu cukup gancang pikeun mastikeun lapangan anu tingkat. Ieu konci pikeun ngamankeun patuh. Déwan Klasifikasi Film Inggris bakal nyangking sadaya pangalaman sareng kaahlianna pikeun ngadukung Pamaréntah sareng Ofcom. Ofcom bakal tanggung jawab pikeun ngawas rezim anyar. Tugasna nyaéta ngabantosan mastikeun yén RUU Kaamanan Online nyayogikeun panyalindungan anu penting anu pantes pikeun murangkalih.

Nepi ka mana?

Dina Poé Internét anu Aman, 8 Pebruari 2022, Pamaréntah ngarobih jalur ku cara anu mangpaat nalika Menteri Digital Chris Philp nyarios dina resmi. Siaran pérs:

Gampang teuing pikeun barudak ngaksés pornografi online. Kolot pantes katengtreman pikiran yén barudakna ditangtayungan online tina ningali hal-hal anu henteu kedah ditingali ku murangkalih.

Kami ayeuna nguatkeun RUU Kaamanan Online ku kituna dilarapkeun ka sadaya situs porno pikeun mastikeun kami ngahontal tujuan kami pikeun ngajantenkeun internét janten tempat anu langkung aman pikeun murangkalih.

RUU ieu diwanohkeun ka DPR sareng dipasihan Bacaan Kahiji dina Kemis 17 Maret 2022. Tahap ieu formal sareng lumangsung tanpa perdebatan. Téks lengkep ngeunaan RUU sayogi ti dewan perwakilan rakyat.

Naon kajadian salajengna?

Anggota parlemén salajengna bakal nganggap RUU dina Pembacaan Kadua. Tanggal pikeun bacaan kadua henteu acan diumumkeun.

Kantor Komisaris Émbaran

Sanaos henteu langsung aya hubunganana sareng verifikasi umur pikeun pornografi, tangtangan hukum anu dibiayaan ku balaréa parantos diarahkeun ka Kantor Komisaris Inpormasi. Éta tangtangan ngolah data pribadi murangkalih anu parantos nganggo situs pornografi komérsial.

Undang-undang anu ngatur kagiatan Komisaris Informasi sigana jelas ngalarang ngolah data sapertos kitu. Tapi, Komisaris Inpormasi henteu ngalakukeun tindakan naon waé ngalawan situs pornografi komérsial. Éta nyatakeun yén masalah éta bakal diurus di hareup ku anu énggal RUU Kasalametan Online. Ayeuna aya rapat direncanakeun antara litigants sareng Kantor Komisaris Informasi. Kamajuan tiasa kalem ku datangna Komisaris Inpormasi énggal, John Edwards, anu saacanna Komisaris Privasi Selandia Anyar.